Sıfır ve İkinci El Otomobil Fiyatları Artabilir;

Sıfır ve İkinci El Otomobil Fiyatları Artabilir

Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde gelen 200 baz puanlık faiz indirimi sonrası döviz rekor kırdı....

Sıfır ve ikinci el araba fiyatları yükselecek mi ? 

Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde gelen 200 baz puanlık faiz indirimi sonrası döviz rekor kırdı. Euro kurundaki rekor seviyelerin ardından gözler otomobil fiyatlarına çevrildi. Vergi dilimi sınırında kalan modellerde 60 bin TL'lik zam riski ortaya

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentileri aşan faiz kararı, döviz kurlarında hareketlilik yarattı. Para Politikası Kurulu'nun (PPK) perşembe günkü kararıyla politika faizi 200 baz puan inerek yüzde 16'ya çekildi.

 

Karar sonrası dolar/TL 9,67'yi test ederken, euro kuru ise 11 TL'nin üzerini gördü. Böylece, euro’daki son 1 ay içindeki artış yüzde 10'a yaklaşmış oldu.

 

GÖZLER OTOMOBİL FİYATLARINDA

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Euro kurundaki değişim, otomobil piyasasını da yakından ilgilendiriyor. Öyle ki, Türkiye'de satılan tüm otomobillerin fiyatları önce euro kuru, sonrasında ise ÖTV ve KDV gibi vergiler ile şekilleniyor.

 

Dolayısıyla euro'daki hareketliliğin otomobil fiyatlarına yansımasına kaçınılmaz gözüyle bakılıyor. Burada asıl önemli nokta ise, en son ağustosta değişime uğrayan ÖTV matrahları ile vergi dilimi sınırında kalan otomobiller.

 

60 BİN LİRALIK ZAM KAPIDA

Çünkü, bu araçların vergisiz fiyatına euro’daki yükseliş neticesinde gelmesi muhtemel 1 TL'lik zam bile, vergi diliminin değişmesine ve dolayısıyla da bayi satış fiyatının en az 60 bin TL kadar yükselmesine yol açabilir.

BİHA


Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum