Urfalıları Düşünen Birileri Var Oduna Zam Yok ;

Urfalıları Düşünen Birileri Var Oduna Zam Yok

Urfa Oduncular odasından açıklama; Biz zam yaparsak vatandaş odun alamaz...

Urfa Oduncular odasından açıklama; Biz zam yaparsak vatandaş odun alamaz.


Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası’nın aldığı kararla bu yıl vatandaşa destek olmak için oduna zam yapılmayacak. Sevindirici haberi açıklayan Başkan Vekili Aziz Kırmızı, “Biz zam yaparsak vatandaş odun alamaz” dedi. 

Şanlıurfa'da Kış mevsimine az bir süre kala Oduncular Pazarı’nda hareketlilik başladı. Vatandaşlar kışlık yakacak odun ihtiyacını karşılamak için pazarın yolunu tutarken, Şanlıurfa Oduncular Odası vatandaşları sevindiren bir karara imza attı. Temel tüketim maddelerinin neredeyse tamamına zam üstüne zam gelirken Oduncular Odası, bu yıl oduna zam yapmama kararı aldı.


Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkan Vekili Aziz Kırmızı verdi. Vatandaşlara seslenen Kırmızı, Şanlıurfa’da odunun ucuz olduğunu vurguladı.


Gaziantep’te odunun tonunun bin 200, Hatay ile Adıyaman’da da bin 300 lira olduğu bilgisini Verne Aziz Kırmızı, Şanlıurfa’da odunun tonunun nakliye ücretiyle birlikte 950 lira civarında olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yaz yoğun şekilde yaşanan orman yangınlarından dolayı Türkiye’nin her bölgesinde odunun fiyatının uçtuğunu ifade eden Kırmızı, vatandaşın cebini ağrıtmak istemedikleri için zam yapmadıklarını söyledi.


“Urfa'da ZAM YAPARSAK ODUN ALAMAZLAR”
Aziz Kırmızı, oda başkanı ve esnafla odun fiyatlarıyla ilgili görüştüklerini söyleyerek, Şanlıurfa’da fakir fukaranın çok olduğuna dikkati çekti. Zam yaptıkları takdirde vatandaşın odun almada zorluk yaşayacağını dile getiren Kırmızı, şöyle devam etti:
“Oda başkanımızın emriyle fiyatları belirledik. Odunun tonunu 950 ile bin lira arası olarak belirledik. Bu fiyata nakliye ücreti de dahil. Biz vatandaşımızın cebini ağrıtmak istemiyoruz. Vatandaşımız bir ton odunu alsın evine götürsün. Çocuğunu ailesini 3 ay boyunca odunla rahatça ısıtsın. Bizde bu memleketin çocuğuyuz. Bu bölgede büyüdük. Bizde fakirliği biliyoruz. Fakirliğin içinden geldik. Yıllardan beri sürekli vatandaşı düşünüyoruz. Devlette bize gerektiği yerde yardımı yapıyor.”


“URFA’DA ODUN UCUZ”
Orman yangınlarının ister istemez odun sektörüne zarar verdiğini sözlerine ekleyen Kırmızı, “Bu gibi durumlar bizim işimizi olumsuz etkiliyor. Allah herkese yardım etsin. Ben orman bölgelerinde çok çalıştım. Bir memleket ormansız olursa o yörenin tadı tuzu olmaz.  O ağacın gölgesi bile bir başkadır. Biz umut ediyoruz ki inşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Ormanlarımız yanmasın” dedi.
Kırmızı, vatandaşların ormanların kıymetini bilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye genelinde odun fiyatları bu yangınlardan dolayı yükseldi. 2 sene boyunca fabrikalar da pandemiden dolayı çalışmadı.  Ancak şu anda Şanlıurfa’da odun ucuz herkes odununu alsın. Vatandaşlara çağrı yapıyorum” diye konuştu.


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum