Yunus Emre Anadolu Konferanslarına Davet;

Yunus Emre Anadolu Konferanslarına Davet

Yunus Emre Anadolu Konferansları dizisinin Şanlıurfa etkinliği 22 Ekim'de yapılacak. ...

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan duyuru ile 22 Ekim Cuma günü saat 14.30'da Harran Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak olan Yunus Emre Anadolu Konferansları dizisinin Şanlıurfa etkinliği için vatandaşlar davet edildi. 

Düzenlenecek olan konferansa Prof.Dr. Hayati Develi,Prof.Dr. M. Fatih Köksal ve Prof.Dr Erdoğan Boz konuşmacı olarak katılacak.



Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 Yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edilmişti. 

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt içinde ve dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir. Düzenlenecek etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonuyla yürütüleceği duyurulmuştur.

YUNUS EMRE KİMDİR?

Yunus Emre, Anadolu’da yetişmiş ama zamansız fikirleri ile tüm dünyaya ve tüm çağlara ışık olan ve bundan sonra da olmaya devam edecek bilge bir şair ve filozoftur.

40 yıl boyunca dergahta hizmet etmiştir ve hepimize “hikmete giden yolun karşılıksız gönülden hizmetten geçtiğinin” örneği olmuştur. Zamansız değerlere dayanan ve böylece ölümsüz olan fikirlerini, şiirleri aracılığı ile aktarmıştır.

“İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır?
Okumaktan mana ne, kişi Hakk’ı bilmektir,
Çün okudun bilmezsin, ha bir kuru ekmektir.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum