Şanlıurfa Milli Eğitim Kayıtsız Özel Kurs ve Eğitim Merkezlerine Karşı Harekete Geçti ;

Şanlıurfa Milli Eğitim Kayıtsız Özel Kurs ve Eğitim Merkezlerine Karşı Harekete Geçti

Şanlıurfa'da merdiven altı eğitim merkezlerine karşı urfa milli eğitim müdürlüğü harekete geçti...

Şanlıurfa'da kayıtsız özel kurs ve eğitim merkezleri haberi; 

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kayıtsız çalışan özel kurs ve eğitim merkezlerine karşı harekete geçti. Konuya ilişkin tüm okul idarelerine “acele” koduyla yazı gönderen müdürlük, öğrenci ve velilerin uyarılmasını talep etti.

Şanlıurfa’da sayısı her geçen gün artan merdiven altı kurs ve özel eğitim merkezleri yasak olmasına rağmen faaliyetlerini sürdürüyor. Kendilerini “kurs” veya “eğitim merkezi” olarak tanımlayan kurumlar, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün denetimi dışında öğrenci kabul ediyor. Çalıştıkları devlet okullarından arta kalan veya özel zaman oluşturarak kurs merkezlerinde çalışan öğretmenler de veli ve öğretmenlerin şikayet konusu oluyordu. Devlet okullarında çalışan öğretmenler, denetimsizlik sonucu fotoğraflarının bile reklam çalışmalarında kullanılmasından çekinmiyordu. Kayıtsız şekilde çalışan ve kentin her bölgesinde mantar gibi türeyen kurs ve eğitim merkezleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü nihayet çalışma başlattı. 

 

Kayıtsız kurs ve eğitim merkezlerine yönelik tepkilerin ardından harekete geçen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk çalışması kentteki tüm okullara yazı göndermek oldu. Okullara gönderilen yazıda okul idarelerinden izinsiz çalışan kurumlarla ilgili öğrenci ve velilerin uyarılması istendi. Yazıda öğretmenlere de uyarı mesajı veren müdürlük, öğretmenlerin bu gibi yerlerde çalışmaları halinde kendilerine soruşturma açılacağını belirtti. Yazının ardından müdürlüğün bu konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

 

“İzinsiz Kurslar” başlıklı yazı, “Acele” koduyla okul yönetimlerine iletildi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yönelik hazırlık, resmi ve özel okullarda haftalık ders programının yanı sıra takviye kursları ile destekleme kursu verildiği belirtilen yazıda, özel eğitim kurslarının da kurum açma izniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatında belirtilen program çerçevesinde bir bilim grubunda öğrencilere hizmet sunduğu aktarıldı.

 

“ÖGRENCİLER VE VELİLER UYARILMALI”

Kişisel gelişim kurslarında LGS ve YKS (TYT-AYT) sınavına yönelik hiçbir şekilde eğitim verilmeyeceği vurgulanan yazıda, şu ifadeler yer aldı:

“Bu bağlamda LGS kursu, TYT-AYT kursu, LGS kurs merkezi, TYT kurs merkezi, eğitim kurumları adı altında öğrencilerimizi yüksek ücretlerle çekmeye çalışan ve tek amaçları ticari kazanç olan yerlere karşı öğrencilerin ve velilerin uyarılması, bu gibi yerlerin ruhsatsız çalıştıkları konusunda bilgilendirilmesi, yine bu yerlerin tespit edilmesi halinde haklarında yasal işlem yapılarak kapatıldığı ve bu yerlere ödeme yapanların kapatmadan dolayı ücretlerini geri alamadıkları veya zorluk yaşadıkları, çünkü kurumun ve yapılan ödemenin yasal bir güvencesi ve geçerliliğinin bulunmadığı konusunda uyarılması önem arz etmektedir.”

 

TANITIMA İZİN YOK

Milli Eğitim Müdürlüğü okul yönetimlerinden belirtilen hususlarla ilgili öğrenci ve velilerin ivedilikle bilgilendirilmesini isterken, okulların bahçe duvarları, giriş, koridor gibi yerlerine yasal olmayan bu tür yerlerin reklamla afişlerinin asılmaması ve tanıtım için gelen kişilere izin verilmemesini talep etti. 

 

TESPİT HALİNDE ÖGRETMENE SORUŞTURMA!

Tespit edilen yerlerin il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği vurgulanan yazıda, “Bu tür kurslarda yönetici ve öğretmenlerin çalıştığının veya yönlendirme, tanıtım vb. faaliyetlerde bulunduğunun tespiti halinde haklarında inceleme/soruşturma başlatılacağının tüm yönetici ve öğretmenlere imza karşılığı duyurulması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum