Temel Haklar ve Özgürlükler Platformu: "Yetkililer açıkça suç işliyor";

Temel Haklar ve Özgürlükler Platformu: "Yetkililer açıkça suç işliyor"

“Pandemi” adı altında akılalmaz şekilde yürütülen süreçte temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan yetkililerin suç işlediğini belirten Avukat Kasım Karadaş, idarecilerin açıkça suç işlediğini söyledi. Temel Haklar ve Özgürlükler Plaftormu pandemi döneminde yaşanan huk....

“Pandemi” adı altında akılalmaz şekilde yürütülen süreçte temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan yetkililerin suç işlediğini belirten Avukat Kasım Karadaş, idarecilerin açıkça suç işlediğini söyledi.

Temel Haklar ve Özgürlükler Plaftormu pandemi döneminde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bir kafede düzenlenen toplantıya Platform Başkanı Avukat Kasım Karadaş ile platform üyeleri katıldı. Platform adına toplantıda konuşan Kasım Karadaş, genelgeleri bahane ederek temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan yetkililerin alenen suç işlediğini belirterek, “Hepiniz alenen suç işliyorsunuz ve en kısa zamanda yargılanacaksınız” dedi.

2020’den bu yana “Pandemi” adı altında akılalmaz bir süreç yürütüldüğünü ifade eden Karadaş, virüs nedeniyle insan fıtratına aykırı ve tutarsız anormalliklerin halka “yeni normal” adıyla zorla dayatıldığını aktardı.


“HAKLAR İHLAL EDİLDİ”

Platform olarak yayınlanan genelgelerle temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan kararların hukuken yok hükmünde olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Karadaş, şöyle devam etti:

“Gerçekten de maske takma zorunluluğu ile kişi dokunulmazlığı, maddi ve manevi varlığın korunması hakkı ihlal edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı, zorunlu karantina kararları ile kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ihlal edilmiştir. Şehirlerarası gidiş gelişlerin yasaklanması ile yerleşme ve seyahat özgürlüğü kısıtlanmıştır. Camilerde namaz kılmanın yasaklanması ile ibadet özgürlüğü kısıtlanmıştır. Okulların tatil edilmesi veya okula girişlerde gerek öğretmenlere gerekse de öğrencilere yönelik PCR/aşı zorunluluğu uygulaması ile eğitim ve öğrenim hakkı ihlal edilmiş; işyerlerinin kapatılması ile çalışma özgürlüğü kısıtlanmıştır.”


“İDARECİLER AÇIKÇA SUÇ İŞLİYOR”

Türkiye’de aşı yaptıran insanların büyük çoğunluğunun Sağlık Bakanlığına güvendiği için değil mecbur bırakıldığı için olduğunu vurgulayan Karadaş, “Gerçek bir ölümcül salgının bu türden dayatmalara ve zorbalıklara ihtiyacı var mıdır?  Aşı olmayan, maske takmadan hayatına devam eden insanlara yani bizlere karşı neden bu kadar tahammülsüz olduğunuzu anlamak hiç de zor değildir.  Genelgelere dayanarak milletimize aşı veya PCR testi dayatanlar, velilerin izni olmadan 18 yaşından küçük öğrencilere PCR testi yapanlar, bebekleri sözde yanlışlıkla aşılayanlar, öğretmenlerimizi veya üniversite öğrencilerini derse almayan idareciler Anayasanın 137’nci maddesi gereği açıkça suç işlemektedir” diye ekledi.


Şanlıurfahaber


Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum