“Nerede Kalmıştık” Eğitim Seferberliği Urfa’da Başladı;

“Nerede Kalmıştık” Eğitim Seferberliği Urfa’da Başladı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan Emine Erdoğan’ın himayesinde sürdürülen “Nerede Kalmıştık” eğitim seferberliği projesi, Şanlıurfa’da da start aldı....

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nca başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde sürdürülen “Nerede Kalmıştık” eğitim seferberliği projesinin tanıtımı Şanlıurfa’da düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait sosyal tesislerde yapılan tanıtım programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Kübra Dörtkardeş’in yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

Program Emine Erdoğan’ın seslendirdiği projenin tanıtım filminin izletilmesiyle başladı.

AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, kadının varlığıyla hayatın her alanında büyük önem arz ettiğini belirterek, bu projeyle kurtarılan kadınların her birinin ülkenin ve şehrin geleceği olduğuna vurgu yaptı.

POLAT: “KADININ VARLIĞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”
Eğitimin, kadının aileden güçlü topluma geçişini sağlayan en önemli aktör olduğunu ifade eden Polat, 2010’dan beri sahada sivil toplum örgütü başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı. Polat, bunu siyasetle buluşturup daha güçlü projelere imza atabilmek adına, şehir adına çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

“2010 yılından beri kadınların eğitim alanında, siyaset hayatında, iş hayatında var olmaları için şehrimizde birçok projeye imza attık. Urfa’da bu konuda kadın kollarımız, başkanlığımız, teşkilatlarımız sahada çalışmalarını yaparken, kadınlarımıza ulaşıp bu konuda bilgilendirme yaparak onların eğitimlerini tamamlamaya çalışıp, onların toplumda var olmaları adına çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kadının toplumsal katma değer oluşturması, AK Parti’nin iktidara gelişiyle başladı ve sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle devam ediyor. Sosyal politikalarda, sosyal alanlarda, iş alanlarında kadının varlığı her zaman büyük önem arz ediyor.”

“DOLU DOLU GEÇİRELİM”
Bu projede genç, yaşlı, ev hanımı ve çalışan kadınların, içlerinde okulunu tamamlamamış olanların eğitim hayatlarını tamamlamalarını hedeflediklerini aktaran Polat, “Bu kadınlarımızı halk eğitim merkezleriyle destekleyip, eğitimlerini hocalar aracılığıyla verip, bunlara İŞKUR üzerinden günlük harcırah vererek, bunların açık öğretim lisesinden mezun olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. 4-5 günlük bir süremiz var. Bugünleri dolu dolu geçirelim. Bu süreçte kurtarabildiğimiz her kadın bu ülkenin ve şehrin geleceğidir.  4 günde neler olur demeyelim. 4 günde ulaşabildiğimiz tüm kadınlara ulaşalım” dedi.

AÇANAL, EMİNE ERDOĞAN’IN SELAMINI GETİRDİ
Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise sözlerine Emine Erdoğan’ın selamını ileterek başladı. Geçen perşembe birlikte olduğu Erdoğan’ın Urfa’ya ve Urfalı kadınlara özel olarak selam söylediğini aktaran Açanal, Emine Erdoğan’ın Şanlıurfalı kadınlara hitaben yazdığı mektubu okudu.

“KADINLAR İÇİN 2001 MİLAT OLDU”
AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar toplumun sağlığı, eğitimi ve refahıyla ilgili projeler gerçekleştirdiği bilgisini veren Açanal, eğitimi yarıda kalmış kızların ve kadınların bıraktıkları yerden eğitimlerine devam etmelerini istedi. Projenin, “eğitimli kadın eğitimli aile, güçlü kadın güçlü toplum” hedefi bulunduğunu söyledi. Açanal, eğitim kurumlarının bu konudaki desteğini de dile getirerek, 2025’e dek sürecek etkinliğin önemine değindi.  Şanlıurfa da kadınların milletvekili, vali yardımcısı, kaymakam, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, AK Parti MKYK, AK Parti Kadın Kolları MKYK, defterdar ve kurumların birçoğunda yönetici pozisyonunda bulunduğunu anlatan Açanal, bu nedenle Şanlıurfa'nın bu eğitim seferberliğinde örnek alınması gerektiğini kaydetti. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları gününde bu tanıtımın yapılmasının da ayrı öneme sahip olduğunu belirten Açanal, Peygamber efendimizin kız babası olmaktan hep gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Açanal, kızların ve kadınların daha iyi yerlere gelebilmelerini diledi.

ÇAKMAK: “ÇABA HALA SÜRÜYOR”
Programda konuşan Siverek Belediye Başkanı Aysel Çakmak, Mezopotamya topraklarında kadının yürekleriyle var olabildiğine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadın kimliğinin varlığına her türlü desteği sağladığına herkesin şahitlik ettiğini kaydeden Çakmak, “Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliğinde, bu seferberliğin bugün yine devam ettirdiğini görünce, demek ki AK Kadınlar ve Cumhurbaşkanımız bizi var etme çabalarını hala sürdürüyor. Bugün siyasette kadınların aktif olması ve benim burada sizler karşısında konuşmam inan ki bir mucizedir” dedi.

“Nerede kalmıştık”  eğitim seferberliği projesi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkı sunduğu projede kadınlar hayallerini gerçekleştirip yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilecek ve hayatın içinde daha aktif rol alabilecek.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum