Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık Hilvan'da ki Sorunları Mecliste Gündeme Getirdi;

Şanlıurfa CHP Milletvekili Aziz Aydınlık Hilvan'da ki Sorunları Mecliste Gündeme Getirdi

Şanlıurfa haberleri...

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aydınlık, 2. Toplulaştırma ve Hilvan’da yaşanan cazibe sulama sıkıntısıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini Meclis’e sundu.  

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, bölgede sıkça talep edilen 2. Toplulaştırma ve Hilvan’da yaşanan cazibe sulama sorunlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.
Aydınlık, yazılı soru önergesini bölgede yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm önerilerini paylaşmak ve halkın taleplerini daha güçlü bir sesle dile getirmek adına TBMM Başkanlığı’na sunduğunu belirtti. Aydınlık, “Bize iletilen bütün sıkıntıları, talepleri ve önerileri uygun koşullarda ve uygun zamanlarda gündeme taşıyoruz. 2. Toplulaştırma ve Hilvan cazibe sulama konuları da hemşerilerimden çok fazla gelen talep ve sıkıntılar arasında yer alıyor. O nedenle bu konuda da Bakan Pakdemirli’nin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının dikkatini çekmek, sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması amacıyla yazılı soru önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk” dedi.




“UMUYORUM Kİ YENİ BİR TOPLULAŞTIRMA YAPILIR”
Daha önceden yapılan toplulaştırmanın halk nezdinde sıkıntılara tam olarak çözüm bulmadığını belirten Aydınlık, “Bölgemizde 2. Toplulaştırmanın faydalı olacağına inanıyorum çünkü vatandaşlarımızın çoğunluğunda yeni bir toplulaştırma yapılması yönünde beklenti olduğu ve bu yeni toplulaştırmanın mevcut sorunları çözeceği yönünde bir kanaat var. Çok fazla şikayet ve talep var bu konuyla ilgili. O nedenle biz de soru önergemizde Sayın Bakan’a bu konuyu ilettik ve gerekli soruları sorduk. Umuyorum ki yeni bir toplulaştırma gerçekleşir” ifadesini kullandı.




“21 KIRSAL MAHALLEMİZ SULAMADAN FAYDALANMIYOR”
Atatürk Barajı’na sınır olmasına rağmen Hilvan’da 21 kırsal mahallenin cazibe sulamadan faydalanamadığı bilgisini veren Aydınlık, şunları kaydetti:
“Atatürk Barajı’na sıfır noktada cazibe sulamadan faydalanamayan 21 kırsal mahallemiz var Hilvan’da. Yani yıl olmuş 2021, yaşanan duruma bakın. Bu konuda derhal gerekli çalışmaların yapılarak bu mahallelerimizin cazibe suyuna kavuşturulması çok önemlidir. Sayın Bakan’dan ve ilgili yetkililerden bu sorunun acilen çözülmesini bekliyoruz.”
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum