Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması Okullar Kapanıyor mu;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması Okullar Kapanıyor mu

Bazı dersliklerde vaka sayılarının çıkması ve derslik bazında eğitime ara verilmesiyle birlikte “okullar kapanacak mı?” sorusu sorulmaya başlandı. Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Peki, okullar kapanacak mı?...

Vaka sayılarında artış yaşanmaya başlamasıyla birlikte geçtiğimiz günlerde pilot illerde rastgele PCR testi uygulanmasına başlanmıştı. Bu sayede asemptomatik vakaların da tespit edilerek kontrol altında tutulması amaçlanacak. Peki, vaka sayılarındaki durum yüz yüze eğitime etki edecek mi?

OKULLAR KAPANACAK MI? SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız" dedi. Erdoğan eğitime erişimle ilgili olarak da “Artık 18-22 yaş aralığındaki gençlerimizin yüzde 44'ü yüksek öğretime erişebiliyor. Tüm gençlerimizin kendileri ve ülkeleri için yapacakları her projeye destek olmayı sürdüreceğiz. Doktoralı insan kaynağımız halen hedeflerimizin çok gerisinde. Doktora mezunu sayısını artırmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.      

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum