Badıllı Derneğinden Açıklama Katil Zanlısının En Ağır Cezanın Verileceğine..;

Badıllı Derneğinden Açıklama Katil Zanlısının En Ağır Cezanın Verileceğine..

Şanlıurfa Haliliye'de yol verme meselesi yüzünden iki sürücü arasında tartışma sonucu Veysel Turmak hayatını kaybetmişti. Badıllı derneği yönetim kurulu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu....

Şanlıurfa Haber; Haliliye Köylükent Mahallesinde  yol verme meselesi yüzünden iki sürücü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahlar kullanıldı. Yaralanan Veysel Turmak ve Halil D.  Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Veysel Turmak, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Veysel Turmak’ın ölmesi sonrası Badıllı derneği yönetim kurulu konuya ilişkin bir açıklama yayımladı.

"KATİL ZANLISINIA EN AĞIR CEZANIN VERİLECEĞİNE HİÇ ŞÜPHEMİZ YOKTUR"

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada;

“24.09.2021 tarihinde Şanlıurfa’da sosyal medyada yol verme  kavgası olarak yansıyan olayda akrabamız ile katil zanlısı Halil D. arasında yaşanan tartışma sonucu Halil D. tarafından akrabamız Veysel Turmak vahşice katledilmiştir. Bu olay sonucunda öncelikle Badıllı ailesine büyük başsağlıklarımızı diliyoruz  . Başta Veysel Turmak ailesine ve Badıllı Aşiretine taziyelerimizi iletiyoruz .Farklı bir şekilde öldürülen ,Veysel Turmak katil zanlısı gözaltına alınmış ve daha sonra Tutuklanıp cezaevine konmuştur .Bizler Badıllı ailesi olarak Türkiye cumhuriyetinin Hukuk devleti olduğunu ve Bağımsız Türk Mahkemelerinin, vahşice katledilen akrabamız Veysel Turmak’ın katil zanlısına en ağır cezayı vereceğine hiç şüphemiz yoktur. Yargının vereceği her türlü karara güvendiğimiz gibi saygıda duyuyoruz. Türk ceza hukukunun cezanın çaydırıcı özelliği gereği katil Zanlının bir an önce yargılanıp en ağır ceza ile cezalandırılması için her türlü hukuki mücadelemizi vereceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz. Ayrıca  bu sürecin takipçisi olacağız ve bu durumun bütün Badıllı ailesi ve dostların bunu bilmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Olay sonrası mahkemeye çıkarılan H.D silahlı kavgada Veysel Turmak'ın öldürülmesine neden olduğundan tutuklanmıştı.

Şanlıurfa Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum