Suruç Patlamasında Dava Görüldü Zanlı Beni Tongaya Düşürdüler..;

Suruç Patlamasında Dava Görüldü Zanlı Beni Tongaya Düşürdüler..

Şanlıurfa Haberleri; Suruç'ta bomba patlaması 20. davası görüldü.....

Suruç Patlaması davasının 20’nci duruşmasında iddia makamı bir önceki mahkemede verdiği mütalaayı tekrarlarken mahkeme heyeti, avukatlarının bütün taleplerini reddetti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde Kobani’deki çocuklara oyuncak götürmek amacıyla Amara Kültür Merkezi'nde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde bir araya gelen gençlere yönelik DEAŞ’ın gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında 33 genç yaşamını yitirmişti. Saldırıya ilişkin açılan davanın 20’nci duruşması Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Hilvan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü.

 

Duruşmaya katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, katliamda yaralananlar, avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker, Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş genel Başkanı Şahin Tümüklü katıldı. 

 

DEAŞ’ın bombalı saldırısı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Patlaması'nın da sanığı olan, dava dosyasının tek tutuklu ve bugüne dek mahkeme salonuna getirilmeyen Yakup Şahin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Şanlıurfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

 

ŞAHİN: “BANA ‘ÜSTÜNE KALACAK’ DEDİLER”

SEGBİS ile bağlanan davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, beyanlarının bundan sonra yapılacak duruşmalar içinde geçerli olduğunu belirterek, “Bana ‘bu olay ile ilgili beyanda bulunmazsam, üstüne kalacak’ demelerinden kaynaklı beyanda bulundum. Ben bu beyanlarda bulunmasaydım, dosya faili meçhule kalırdı. Deniz Büyükçelebi, İlhami Bali ile ilgili bağlantım bulunsa, verilen suça razıyım. Hiçbir şey yapmadığım dosyalarda yüzlerce müebbet ile yargılanıyorum. Benim yerimde başkası olsaydı, çoktan beraat etmişti. Neye dayanarak bana bu kadar ceza isteniyor. Beni tongaya düşürdüler. Eğer herkes rahat bir nefes alacaksa, ben ceza almaya hazırım” dedi.

 

Sanığın beraat, avukatların da heyetin davadan çekime talebini reddeden mahkeme, avukatlara heyetin reddine ilişkin bir üst mahkemeye itiraz hakkı dolayısıyla süre vererek duruşmayı erteledi.

 

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ikisi firari 3 sanık hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından da 70'er defa olmak üzere Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum