Geleneksel Ali Baba Hayratı Etkinliği;

Geleneksel Ali Baba Hayratı Etkinliği

Şanlıurfa Karaköprü Alibaba hayratı...

Şanlıurfa Karaköprü Muhtarlar Birliği Başkanı İsmail Çiftçi, Karaköprü ilçemizde  yüzyıllardır geleneksel olarak sonbaharda yapılan Ali Baba Hayratını 24 Ekim Pazar günü düzenleyeceklerini belirterek vatandaşları hayrata davet etti.

Karaköprü Muhtarlar Birliği Başkanı İsmail Çiftçi, Karaköprü Muhtarlar Birliği olarak Çankaya Mahalle Muhtarı İsmail Çiftçi’nin Bürosunda yapılan toplantıda Geleneksel Ali Baba Hayratını yapma kararı alındığını belirtti. Çiftçi, tüm karaköplüleri hayrata davet etti. Karaköprü'de yüzyıllardır geleneksel olarak sonbaharda yapılan Ali Baba Hayratı 24 Ekim Pazar günü saat 11.00'da mevlid-i şerifle açılacak.

Karaköprü Muhtarlar Birliği Başkanı ve Çankaya Mahalle Muhtarı İsmail Çiftçi birlik adına yaptığı açıklamada, "Biz bugün burada yıllardır Geleneksel olarak yapılan Ali baba Hayratını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Karaköprü'de yüzyıllardır geleneksel olarak sonbaharda yapılan Ali baba hayratını kısmet olursa 24 Ekim Pazar günü saat 11.00'de mevlit-i şerifle başlatmayı planlıyoruz. Sonra yapılan hatim duası ve kılınan öğle namazından sonra hayrat yemeğimizi dağıtmayı düşünüyoruz. Karaköprü'de yaşayan herkes Karaköprülüdür. Ali baba Hayratımıza davetlidir. Burası Ali Baba’nın manevi mirası olduğu için biz gönüllü olarak böyle bir hayrat yapıyoruz, katkı sağlamak isteyen tüm Karaköprülü hemşehrilerim muhtarlıklarımızla iletişime geçip karınca kararınca katkı yapabilir. Herkesi o gün mevlid-i şerife ve hayrata bekliyorum." ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum