Haliliye'nin Göbeklitepe Resim Sergisi İzmir'de Yoğun İlgiyle Karşılaştı;

Haliliye'nin Göbeklitepe Resim Sergisi İzmir'de Yoğun İlgiyle Karşılaştı

Göbeklitepe resim sergisi izmir'de...


Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, geçen yıl düzenlenen ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserleri İzmir'de  sanatseverlerle buluşturdu.

Haliliye Belediyesi ve İzmir Şanlıurfalılar Federasyonu iş birliğince Kültürpark Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Göbeklitepe sergisinde konuşan Haliliye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Hamdi Çiçek, Göbeklitepe ve sergi hakkında bilgi vererek, katılımcılara Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın selamlarını iletti.

Göbeklitepe'nin, 12 bin yıllık geçmişiyle dünya tarihini alt üst eden bir arkeolojik alan olduğunu ifade eden Çiçek, "Tarihe yolculuk yapacağınız bu sergimizi sevdiklerinizle birlikte mutlaka ziyaret etmenizi bekliyoruz." dedi.

İzmir Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı ise böylesine önemli bir sergiyi İzmirlilerle buluşturdukları için heyecanlı olduklarını ifade ederek, serginin 29 Eylül Çarşamba gününe kadar görülebileceğini aktardı.Konuşmaların ardından serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, buradaki fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Sergi açılışı sonrası katılımcılara Şanlıurfa'nın tescillenmiş olan lezzeti çiğ köfte yoğurularak ikram edildi. Etkinlikte katılımcılar "sıra gecesi" ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendi.


ŞANLIURFA - URFA HABERLERİ

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum