Şanlıurfa Korona Aşılama Haritasında Kaçıncı Sırada Urfa'da Kaç Kişi Aşı Oldu;

Şanlıurfa Korona Aşılama Haritasında Kaçıncı Sırada Urfa'da Kaç Kişi Aşı Oldu

Şanlıurfa koronavirüs haberleri; Urfa aşılama haritasında ne durumda...

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, koronavirüsle mücadele kapsamında yurt genelinde 81 ilde nüfusun yüzde 84,02'den fazlasına sadece bir doz aşı uygulandı. 

Şanlıurfa'da aşı yaptıran kaç kişi? 


Sağlık Bakanlığın, "Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu"nda yer alan bilgiye göre, 16 Eylül saat 16.20 itibarıyla ülke genelinde 52 milyon 153 bin 868'i birinci doz, 41 milyon 182 bin 546'sı ikinci doz olmak üzere,1.,2.,3., doz olmak üzere toplam 103 milyon 526 bin 811 kişi koronavirüs aşısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı verileri ile TÜİK'in adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarından faydalanarak hazırladığı bilgiye göre, 81 ilde nüfusun ancak yüzde 84'02 'si en az bir doz aşı uygulandı.

NÜFUSA ORANINA GÖRE EN AZ AŞI YAPAN İLLER ARASINDA ŞANLIURFA GÜMÜŞHANE'DEN SONRA 2.SIRADA YER ALDI

Nüfusuna oranla en az aşı yapan iller sıralamasında Şanlıurfa Gümüşhane'den sonra sondan ikinci sırada yer aldı.Şanlıurfa aşılama oranı (yüzde 65,4) olarak açıklandı.

Türkiye’de nüfusuna oranla en az aşı yapılan iller açıklanırken Şanlıurfa’da bu iller arasında 80.'inci sırada yer aldı.

En fazla aşılama yapılan 10 il, Muğla, Kilis, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Amasya,Aydın, Çanakkale Antalya ve Eskişehir'den oluştu. 

En az aşılanma oranı ise; Elazığ, Bayburt, Muş, Siirt,Bingöl, Mardin,Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gümüşhane'de kaydedildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum