Şanlıurfa'da Öğrencilerin Ulaşım Sorununa Çözüm;

Şanlıurfa'da Öğrencilerin Ulaşım Sorununa Çözüm

Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsüne ulaşım sorununa çözüm Şanlıurfa Büyükşehir Meclisinde karar alındı.....

Şanlıurfa Büyükşehir Meclis Toplantısında alınan karar doğrultusunda, 90 No’lu Osmanbey Kampüsü hattındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla özel halk otobüslerine kanun kapsamında gelir desteği ödenmesi, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Harran Üniversitesi’nin Osmanbey Kampüsü’nde okuyan öğrencilerine müjde niteliğinde bir karar aldı. Meclis Toplantısında alınan karar doğrultusunda, 90 No’lu Osmanbey Kampüsü hattındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla özel halk otobüslerine kanun kapsamında gelir desteği ödenmesi, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen komisyon raporu meclisten geçti. Böylelikle otobüslere aylık araç başına en fazla 3 bin 500 TL gelir desteği verilecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayının 3. toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi.  Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan 90 nolu Osmanbey Kampüsü hattındaki yoğunluğu azaltmak için özel halk otobüslerine kanun kapsamında gelir desteği ödenmesi, meclis üyelerine sunuldu. Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.




KARAR MECLİSTEN GEÇTİ
İlgili komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi:  “14.09.2021 tarih ve 420 sayılı Meclis kararı ile Komisyonumuzca havale edilen “90 Nolu Osmanbey Hattı ÖHA Gelir Desteği” ile ilgili komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde: “Komisyonumuz tarafından Abide ile Sırrın bölgesinde hizmet veren Özel Halk Otobüslerin yukarıda belirtilen gün ve saat aralıklarında taşıdığı yolcu sayısı kadar (en fazla 200 yolcu ile sınırla olmak kaydı ile) beher yolcu başına 0,90 TL; araç başına aylık (20 gün x en fazla 200 yolcu) en fazla 4.000 yolcu üzerinden (daha az yolcu taşıması halinde taşıdığı yolcu sayısı baz alınır.) Yolcu başına 0,90 TL bedel ile (0,90 TL X en fazla 4.000 yolcu) aylık araç başına en fazla 3.500.00 TL gelir desteğinin verilmesine uygun görülmüştür.”




“BUNLARI ÖĞRENCİLERİMİZİN RAHAT ULAŞIMI İÇİN YAPIYORUZ”
Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Tayyar Yetim, “Geçen gün bakanımıza bir sunum yapmıştık. Başkanımız orada güzel bir şey söyledi. ‘Türkiye’de tek Şanlıurfa’da olan bir yazılım var. Takip sistemi’ Bu sistem sadece Urfa ulaşımında var. Hangi yolcu nerde kart basarsa o yolcuyu takip edebiliyoruz. Kartını Osmanbey Kampüsü’nde bastığı zaman biz ona direk 0,90 kuruş yüklüyoruz. Burada otobüslerin öğrencileri daha rahat ulaştırması için, akşam ve sabah yoğunluğunu azaltmak için 4000 yolcu taşıma desteği veriyoruz otobüslerimize. Bunları öğrencilerimizin daha rahat ulaşım sağlaması için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum