Şanlıurfa da Afad Tatbikatı gerçeği aratmadı;

Şanlıurfa da Afad Tatbikatı gerçeği aratmadı

Urfa da AFAD tatbikatı...


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na Bağlı UMKE birimi 2021 yılı faaliyet planı kapsamında Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi’nde AFAD ile birlikte tatbikat gerçekleştirildi.

24 gönüllü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) personeli ile yapılan tatbikatta, Bozova ilçesinde meydana gelen 6,00 büyüklüğündeki deprem nedeniyle meskûn mahal ve binalardan yaralı kurtarma senaryosu canlandırıldı. Senaryo gereği hızlı reaksiyon gösteren ekipler 5 yaralıyı enkazdan çıkararak ileri tetkik ve tedavi için ambulanslarla alanda kurulan mobil sahra hastanesine kaldırdı.   Yapılan tatbikat yurtdışında ve yurtiçinde gönüllü olarak görevlerini yapan UMKE personelleri tarafından gerçekleştirildi.

 

“TATBİKATLARI SIK SIK YAPIYORUZ”

Tatbikatla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa UMKE İl Sorumlusu Murat Alpay, UMKE 2021 faaliyet raporu kapsamında tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti. Alpay, "3 gün süren tatbikatın ilkinde AFAD ekipleri ile beraber meskûn mahalde ve binada mahsur kalan hastaların kurtarma operasyonunu gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın tümü profesyonel UMKE eğitimi almış gönüllülerden oluşuyor. Arkadaşların gelişmesi için bu tür tatbikatları sık sık yapıyoruz." dedi.

 

“49 KİŞİLİK EKİBİMİZ HAZIR”

Enkazda, depremde, selde, bütün olağandışı durumlarda, yurt içi ve yurt dışı harekatlarda bütün UMKE gönüllülerinin görev aldığını belirten ALPAY, "Görevlilerimiz gönüllü bir şekilde çalışıyorlar. Burada 42 kişilik bir ekibimiz var. 42 kişilik UMKE ve 7 kişilik AFAD ekibi ile toplam 49 kişilik bir ekiple tatbikatımızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

 

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum