Şanlıurfa'da Vatandaşlar Korona Bitmiş Gibi Davranıyor Rakamlar Ürkütücü;

Şanlıurfa'da Vatandaşlar Korona Bitmiş Gibi Davranıyor Rakamlar Ürkütücü

Şanlıurfa tv Haberleri...

Şanlıurfa Haber; Koronavirüs vaka sayısının ürkütücü seviyelerde arttığı Şanlıurfa’da vatandaşlar pandemiyi unuttu. Pandemi yokmuş gibi yaşamlarını sürdüren Şanlıurfa'lılar, ne maske takma zorunluğunu ne de sosyal mesafe kuralını yerine getiriyor.
Koronavirüsün yayılımının önüne geçebilmek için tüm Türkiye’de ve Şanlıurfa’da mücadele sürüyor. Aşılama verilerinde ülke genelinde son sıralarda yer alan Şanlıurfa’da vatandaşlar aşıdan çekindikleri için aşı olmaya yanaşmıyorlar. Aşılama oranının artması için çeşitli kampanyalarının düzenlenmesine rağmen aşılama oranı hala istenilen seviyede değil.
 
 
NE MASKEYE NE DE SOSYAL MESAFEYE UYULUYOR
Aşılama oranının düşük olmasına rağmen Şanlıurfalılar koronavirüs salgını yokmuşçasına yaşamayı sürdürüyor. Kentin en işlek noktaları olan Balıklıgöl Platosu, Yıldız ve Haşimiye Meydanı ile Atatürk Bulvarı gibi noktalarda yaşanan insan seli korkuttu. Kentte yoğunluk yaşanan bölgelerde vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı görüldü. Hala maske takma zorunluluğu olmasına rağmen kalabalık noktalardaki görüntü vatandaşların bu kuralı unuttuğunu gösteriyor.
 
“VATANDAŞLAR KORONA BİTMİŞ GİBİ DAVRANIYOR”
Vatandaşların pandemi kurallarına uymadıklarını aktaran esnaf Recep Çelik, “Şanlıurfa’da korona virüs vaka sayılarında baya bir artış var. Vatandaşlar pandemi kurallarına uymuyor. Maske, sosyal mesafeye uymuyor. İnsanlar hala koronayı ciddiye almıyor. Bu gidişle vaka sayıları artmaya devam edecek. İnsanlar sosyal mesafeye, maskeye ve hijyen kurallarına dikkat ederse korona daha çabuk biter. Vatandaşlar korona bitmiş gibi davranıyor. Korona daha bitmedi. Böyle giderse Şanlıurfa’da korona yüzde 80’ni bulur. Tatil sezonu. Okullarda açılıyor. Turistler gidip geliyor. Eğer kurallara dikkat edilmese korona devam eder. İnsanlar önlem alması lazım” ifadelerini kullandı.
 
“HERKESİN AŞI OLMASI LAZIM”
Vatandaşlardan Abdurrahman Beyaz ise, “Ben iki doz biontech aşısı oldum. Pandemide ilk önce insanlar kendini koruyacak, kurallara uyacak. Vatandaşlar koronadan kurtulması için mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmesi lazım. Herkes aşı olması lazım. Bugün aşı olmasa da ilerde mutlaka olur. Bu sistem çıktıktan sonra herkes aşı olması lazım. Bazıları diyor aşı  olmam ne olacak ki. Aşı yapmayanlar bir yere de gidemez ki. Herkes aşı olması gerekiyor” diye konuştu.
 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum