Karaköprü'de   kadınlar hem üretip hem de  kazanacak ;

Karaköprü'de kadınlar hem üretip hem de kazanacak

Karaköprü Belediyesinin Büyük Akziyaret Kırsal Mahallesinde kadınların hem üretip hem kazanması için kurduğu halı dokuma merkezi yapılan törenle hizmete açıldı...

Karaköprü Belediyesi kırsaldaki vatandaşların kalkınması için hizmetler kazandırmaya devam ediyor. Büyük Akziyaret Mahallesinde kadınların hem üretip hem de alile bütçelerine katkı sunması için kurulan halı dokuma merkezi yapılan törenle hizmete açıldı.

Halı dokuma merkezinin açılışını hizmeti mahalleye kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri gerçekleştirdi.

 Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi, Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı ‘Maharetli Hanım Eller’ projesiyle ilçeye Büyük Akziyaret kırsal mahallesinde inşa edilen halı dokuma merkezinde özellikle dezavantajlı kesimler ve kadınların çalışıp üretim yapıyor. El emeğiyle dokunan halıların satışı gerçekleştirilerek çalışan kadınların aile ekonomisine katkı sağlanıyor.

Açılışta konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kırsaldaki vatandaşların istihdamına katkıda bulunmak için bu hizmeti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Başkan Baydilli, “Şanlıurfa’mızın önemli problemlerinden biri işsizlik olduğu için biz de kırsalımızdaki kadınların istihdamına yönelik böyle bir projeyi hayata geçirdik. Buradaki hanımların şehre iş için gelip gitmesi zor olduğu için işi onların ayağına getirdik.  Hem halı dokuma merkezimizde üretecekler hem de aile ekonomisine katkıda bulunacaklar. Bu halı dokuma merkezimizin Büyük Akziyaret Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise hanımların istihdamına yönelik Büyük Akziyaret mahallesine kazandırılan halı dokuma merkezi için Başkan Baydilli’yi tebrik ederken, “Bu kursumuzda mahalledeki hamınlar hem meslek öğrenecek hem de para kazanacak. Bu merkezin Büyük Akziyaret mahallemizdeki kadınlara ve ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Büyük Akziyaret Mahalle Muhtarı Osman Kaya mahalleye yapılan bu hizmetin çok önemli olduğunu kaydederek Başkan Baydilli’ye ve emeği geçenlere mahalle adına teşekkür etti.

Açılışın ardında halı dokuma merkezini inceleyen Başkan Baydilli ve Milletvekili Cevheri, burada çalışan kadınlarla bir süre sohbet edip işleyişle ilgili bilgi aldılar.

Akziyaret kırsal mahallesindeki kadınlar da halı dokuma merkezinin mahallelerinde yapılmasını sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum