Şanlıurfa'da süt mısırlar tezgâhlarda satılmaya başlandı.;

Şanlıurfa'da süt mısırlar tezgâhlarda satılmaya başlandı.

Şanlıurfa’da yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan ve yeni sezon süt mısır, tezgâhlarda satılmaya başlandı...

Şanlıurfa’da vatandaşların severek tükettiği yiyeceklerden biri olan süt mısır, ağustos ayının gelmesiyle birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Yeni sezonun ilk ürünü olan mısırın tanesi 50 kuruştan satışa sunuluyor. Taze ve yeni mahsul olan mısırlara ilgi ise fazla. 


Sezonun ilk mısırını alan vatandaşlardan Ahmet Demir, “Pazara alışveriş yapmaya geldik. Pazardaki ürünler biraz pahalı. Sezonun yeni mahsulü olan mısır tezgâha yeni geldi. Yeni mahsul olan mısırları aldık. 6 tane süt mısırı aldık. Biz 6 kişi olduğumuz için 6 tane süt mısır aldık” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLAR YENİ MAHSULE İLGİ GÖSTERİYOR”
Sezonun ilk mısırının tezgâhlara geldiğini dile getiren esnaf Halil Ölmez, “Biz bu işi 8 yıldır yapıyoruz. Antep, Konya, Tarsus, Adana ve Birecik’te çalışıyoruz. İki tane ürünümüz var. Biri şeker mısırı, biri de paynır mısırı. Yeni sezonun ilk mahsulü mısırlar tezgâhlara indi. Bu mısırlar ilk ağızdır, yani tarladan toplanan ilk mısırlardır. 2 gündür mısırları satışa sunuyoruz. Mısırların tanesi 50 kuruştur. Vatandaşlar, yeni sezonun mahsulü olan mısırlara ilgi gösteriyorlar.  10 adet mısır 5 TL. Ürünler yeni sezona göre pahalı değil, uygun bir fiyata satıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum