Şanlıurfa'da Sağlıkta Acil Hizmet Sorununa Çözüm Bulunamıyor;

Şanlıurfa'da Sağlıkta Acil Hizmet Sorununa Çözüm Bulunamıyor

Şanlıurfa Sağlık haberleri...

Şanlıurfa’da başhekimin değişmesine rağmen Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sağlık sorunları bir türlü giderilemiyor.

Başhekimin değişmesiyle birlikte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılarında çözüme kavuşması bekleniyordu.  Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen durumda değişen bir şey olmadı, sorunlar bir türlü çözüme kavuşamadı. Özellikle Eyyübiye bölgesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir yandan hijyen sorunları yaşanırken diğer yandan da doktor ve sağlık personeli, eksikliği nedeniyle hastalar mağduriyet yaşıyor. 


HASTANE ACİLLERİ TIKLIM TIKLIM 
Şanlıurfa’da son günlerde hem koronavirüs vaka sayılarının artması hem de çocuk acil servislerinin çok yoğun olmasından dolayı hastane doluluk oranı neredeyse yüzde 100’ü bulmuş durumda. Yaşanan durum nedeniyle hastaneye başvuran hastalar hem yoğunluktan hem yeterli hijyenin sağlanamamasından hem de hastanelerde yeterli sağlık personelinin bulunmamasından dolayı verilen hizmetlerde aksaklıklar yaşıyor. Bu nedenle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran bir hasta da durumdan muzdarip olduğunu ifade ederek; “Eyyübiye Devlet Hastanesi, tek doktor çalışıyor, millet tıklım tıklım sıra bekliyor, kendim şu an 102 kişi önümde” sözlerine yer verdi. Ayrıca hastanede hijyenin de olmadığını belirten hasta, yetkililerin bir an önce hastanelerdeki sağlık sorunlarının kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu. 


BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum