Milyonları ilgilendiren Haber Kamu İşçisinin Zam Oranı Belirlendi;

Milyonları ilgilendiren Haber Kamu İşçisinin Zam Oranı Belirlendi

Kamu işçisine yapılan zam oranı...

Hükümet ve işçi konfederasyonları 700 bin kamu işçisinin zam görüşmelerinde anlaşma sağladı. Kamu işçileri 2021-2022 döneminde ilk 6 ay %12, diğer 6 ay %5 artı enflasyon farkı alacak. 
Hükümet ile Türk-İş ve Hak-İş arasında 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili 31 Mayıs'ta başlayan pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. Anlaşma kapsamında en düşük maaş alan kamu işçisine 500 lira iyileştirme yapıldı. Böylece kamudaki işçilerin taban aylığı 4 bin 100 liraya çıktı. Maaşlara ise 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamla ilgili yaptığı açıklamada, en düşük ücrete 500 lira düzeltme yaptıklarını belirterek, “Bunu çok önemli buluyorum. Seyyanen yapılan en yüksek zam olduğunun altını çizmek isterim. Toplam işçilerimizle yaptığımız pazarlık sonucundan da bu rakam etkilenecek. Yüzde 34.62 oranında en düşük ücretli işçilerimiz toplu sözleşmede istifade etmiştir. İlk 6 ay için 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam artı enflasyon zammı yapıldı. Tüm işçilere yansıyan oran yüzde 27.10 oldu” dedi.
 
“TABAN ÜCRET 4 BİN 100 LİRAYA YÜKSELTİLDİ”
Bakan Bilgin, kamudaki işçilerin taban ücretinin 4 bin 100 liraya yükseltildiğini ifade ederek, “Oldukça ciddi bir artıştır. Kamuya bir maliyeti vardır. Bu maliyeti dikkate alan bir yaklaşımı Türk ekonomisi imkanları içerisinde gerçekleştirmiş oluyoruz. Bütün bu ücret artış oranları sosyal haklara ve yardımlara yansıdı. Yapacağımız düzenlemeler dikkat alındığında kamuya maliyeti Türkiye ekonomisinin karşılayabileceği bir maliyettir” şeklinde konuştu.
Bu arada memur ve memur emeklileri için ise hükümetin zam teklifini 12 Ağustos Perşembe günü açıklaması bekleniyor.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum