Dar Gelirlilerin Dostu TOKİ Şanlıurfa'da Bu Fiyatlara Ev Satarsa..;

Dar Gelirlilerin Dostu TOKİ Şanlıurfa'da Bu Fiyatlara Ev Satarsa..

Toplu Konut idaresi Şanlıurfa'da 54 Konut ve 32 işyerini satışa çıkardı. ...

Şanlıurfa tv Haber

Dar gelirli vatandaşlar için toplu konutlar yapan Toplu Konut İdaresi Şanlıurfa'da konut satışı için duyuru yaptı.  


Emlak Yönetim müzayede ile satılacak olan konutların fiyatlarını gören Şanlıurfa'lı vatandaşlar Toplu konut idaresine sitem ettiler. 

TOKİ, Şanlıurfa Merkez 'Eski Sanayi 1.Etap Projesi´nde inşa edilen konut ve iş yerlerini satışa sunuyor. Alıcılar, konut ve iş yerlerine yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade ödeme planıyla sahip olabilecek duyurusundan sonra Emlak Yönetim sayfasında müzayede bilglerini incelediğimiz de dar gelirliler için konut yapan TOKİ'nin fiyatları dudak uçuklattı. 

Toplu Konut idaresi ve Emlak Yönetim işbirliği ile açıklanan Şanlıurfa için fiyat aralığı
373.750 TL den başlayıp 816.500 TL ye kadar çıktığı görünüyor. 



Şanlıurfa'da ki ev fiyatlarını düşürmek için yapılan toki idaresinde ki toplu konutlar bu denli yüksek fiyatlara müzayedeye çıkarsa Şanlıurfa'da emlak fiyatları düşer mi ? 

Şanlıurfa Emlakçılar odasına kayıtlı ekspertiz Osman Özat'a sorduk sorduk işte cevapları; 

Toplu konut idaresi her zaman dar gelirliler için konut yapmaz fakat piyasa da bir rayiç bedel vardır bu rayiç bedel üzerinden yapılan masraflar ile hesap edilerek belirler fakat Şanlıurfa'da konut fiyatları inşaat malzemelerine gelen zamlardan sonra bir hayli yükseldi Toplu konut idaresi yetkilileri bu fiyatları aynı seviyelerde tutmak için yeni konutlar yaptılar fakat konut idaresinin fiyatları Şanlıurfa'da ki inşaatlarda ki evlerden daha pahalı şu anda müzayedesi yapılacak olan konutların yaklaşık olarak 225 ile 550 bin lira arasında olması gerekiyor ki bu da emlak piyasasında ki rayiç ortalamasında kalsın dedi. 



Toplu Konut idaresinin ilanı 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Şanlıurfa Merkez 'Eski Sanayi 1.Etap Projesi´nde' inşa edilen 54 konut ve 32 iş yerini 'Açık Artırma Yöntemi' ile satışa sunduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Alıcılar, konut ve iş yerlerine yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade ödeme planıyla sahip olabilecek. Ayrıca konut ve iş yerleri hemen teslim edilecek. Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından yürütülecek."

 

BAŞVURULAR 28 TEMMUZ´DA BAŞLAYACAK

Müzayedenin 12 Ağustos Perşembe günü saat 11.00´de Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu´nda gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, "Ayrıca www.emlakyonetim.com.tr internet adresinden canlı yayınla teklifler alınabilecek. Açık artırmaya başvurular 28 Temmuz´da başlayacak. Ayrıca 12 Ağustos 2021 tarihinde de (açık artırma gününde) Türkiye Halk Bankası tüm şubelerine başvuru yapılabilecek. Satışa ilişkin detaylı bilgilere www.toki.gov.tr ve www.emlakyonetim.com.tr internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek" ifadelerine yer verildi.











 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum