KYK tarafından salgında zorunlu izolasyon için kullanılan yurtlar için Karar;

KYK tarafından salgında zorunlu izolasyon için kullanılan yurtlar için Karar

Kyk yurtları...

KYK tarafından salgında zorunlu izolasyon için kullanılan yurtların, bakım ve onarımı nedeniyle 31 Temmuz’a kadar tahliye edilmesi istendi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine genelge gönderdi. Yurtların 3 Eylül’den itibaren üniversitelilerin hizmetine açılacağının belirtildiği genelgede, “İzolasyon amacıyla kullanılan yurtlarımızın öğrenci hizmetine hazır hale getirilebilmesi için yapılacak olan bakım, onarım, donatım, temizlik ve benzeri işler nedeniyle en geç 31 Temmuz 2021 tarihine kadar tahliye edilmesinin sağlanması hususunda gereğini rica ederim” denildi.
 
143 BİN KİŞİ KALDI
Genelgede, koronavirüsün başladığı günden bu yana yurtlarda 143 bin 289 kişinin karantinaya alındığı belirtildi. İzolasyon için 13 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla 58 ilde bulunan 64 yurdun kullanıldığına vurgu yapılan genelgede, 142 kişinin Sağlık Bakanlığı personeli, 28 kişinin sosyal izolasyon ve gözlem merkezinde tedavi gören vatandaşlar, 922 kişinin zorunlu izolasyon altına alınan vatandaşlar olmak üzere toplam 92 bin kişinin barındırılmaya devam edildiği ifade edildi.
Bu arada yurtların, 3 Eylül’den itibaren hizmete açılması “Zorunlu karantina bitiyor mu?” sorusunu gündeme getirdi.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum