Şanlıurfa ve Gaziantep'de Ameliyat olamayan Genç Kız Gözünü Kaybetti;

Şanlıurfa ve Gaziantep'de Ameliyat olamayan Genç Kız Gözünü Kaybetti

Şanlıurfa'da ameliyat olamayan genç kız gözünü kaybetti....

Urfa'da bisiklet kazası geçirerek gözünden yaralanan genç kız iddiaya göre Şanlıurfa'da doktor ve ekipman eksikliği nedeniyle ameliyat edilemeyince ailesi tarafından Antep'e götürüldü ve genç kız gözünü kaybetti. Olay, tepki topladı.

Şanlıurfa'da sağlıkta yıllardır dile getirilen eksiklikler skandal bir iddiayı beraberinde getirdi.

Bisikletten düşen Nehir Polat isimli genç kız sol gözünden yaralandı ve ailesi tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İddiaya göre genç kız kendisine müdahale edecek ve ameliyatını gerçekleştirecek doktor ile ekipman bulunmadığı gerekçesiyle saatlerce çevre illerdeki hastanelere sevk edilmek üzere bekletildi. Ancak çevre illerdeki hastaneler de hastayı kabul etme yönünde bir türlü geri dönüş yapmayınca aile, genç kızı yaralı halde Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada da saatlerce bekletilen genç kız, geç müdahaleden dolayı gözünü kaybetti. 

Konu sosyal medyada gündeme taşındı. Tepkiler de peşi sıra geldi.

Şanlıurfa'nın sağlıktaki sorunlarının köklü bir çözüme kavuşturulması istenirken Ankara'nın bu sağlık skandallarını ne zaman fark edip kentteki hastanelere yeterli oranda sağlık personeli ve ekipman göndereceği merak ediliyor.

Kentte özellikle Eyyübiye'de bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil serviste sayısı 700'ü aşan hasta tedavi edilmeye çalışılıyor.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum