Şanlıurfa Barosundan Ortak Tepki;

Şanlıurfa Barosundan Ortak Tepki

Şanlıurfa Barosu...

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 48 il barosu, geçtiğimiz günlerde ırkçı saldırılara karşı ortak açıklama yapan 15 bölge barosunu hedef gösteren Yeni Şafak Gazetesini kınayarak, açıklama yapan baroların yanında olduklarını duyurdu.

Şanlıurfa Barosu’nun da aralarında bulunduğu 15 baro, 21 Temmuz'da “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama ile nefret söylemi ve ayrımcı dile son verilerek bu tür saldırılara karşı etkin soruşturma yürütülmesini talep etmişti. Yeni Şafak ise, baroları hedef göstererek "Kandil'in BAROnları" manşetiyle çıkmıştı. 48 il barosu, yaptığı ortak açıklama ile Yeni Şafak Gazetesi’ne tepki gösterdi.
 
“BAROLAR HİÇBİR GÖZDAĞINA BOYUN EĞMEYECEK”
Barolar tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"15 baromuz tarafından 21 Temmuz 2021 tarihinde yapılan “Irkçı Saldırıları Kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama ile nefret söylemi ve ayrımcı dile son verilerek bu tür saldırılara karşı etkin soruşturma yürütülmesi talep edilmiştir. Nefret diline ve ayrımcılığa karşı çıkmak Avukatlık Kanunu’nun barolara yüklediği hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak görevi kapsamındadır. Baroların eleştirdiği bu ayrımcı dil ve nefret söylemi bu kez 23 Temmuz 2021 tarihinde bir gazetenin provokasyonunda kendini göstermiştir. Bu gazete tarafından yayınlanan ve 15 il barosunu hedef gösteren yazı bir haber değil, üslubu ve içeriği ile halkı kin ve düşmanlığa sürükleyecek, kaos yaratacak bir propaganda malzemesidir. Bu durum, kişi ve kurumların iftiralarla hedef haline getirilmesindeki cüretin yazıya dökülmüş halidir. Ancak bu yazıyı yazanlar unutmasınlar ki; hukuk kurumları olan barolar hiçbir gözdağına boyun eğmeyecek, gerçekleri dile getirmekten asla vazgeçmeyecektir. Bu ve benzer üslup ve yöntemlerle halkın haber alma hakkını istismar ederek baroları hedef haline getiren söz konusu yayın organını kınıyor, yargı önünde hesap vermeleri için konunun takipçisi olacağımızı ve açıklama yapan barolarımızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiriyoruz.”
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum