Şanlıurfa'daki Atıl Durumdaki Hastaneler Gündem Oldu
Urfa'da ki atıl durumda olan hastaneler gündem oldu...
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı İlk Meclis Birleşimde, meclis üyeleri tarafından verilen önergeler görüşüldü.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı İlk Birleşimi bugün gerçekleşti.
Toplantı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan Başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Meclise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Meclis Üyeleri katıldı.
Mecliste ilk olarak üyeler tarafından verilen önergeler görüşüldü. Okunan önergeler, araştırılmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Önergeler arasında yer alan, 'Son zamanlarda sosyal medyada gördüğümüz haberlerde Haliliye Belediyesine ait Devteştin de bulunan Kültür Merkezinin Sağlık Bakanlığına Sağlık kurumu olarak faaliyete geçirilmesi için tahsis edilmiştir. Kültür Merkezinin sağlık kurumu olarak faaliyete geçilmesi için alt yapı yetersizdir. Bu zor süreçte hali hazırda bulunan ve alt yapısı mevcut olan Şanlıurfa’da OSM ve Ursu hastaneleri mevcuttur ve bu 2 hastaneden OSM’nin atıl durumda bulunarak ek binası mevcuttur. Ursu hastanesi ise Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılmıştır. Sağlık Bakanlığı neden bu 2 alt yapısı olan hastaneleri faaliyete geçirmiyor? Buradaki gaye nedir?' sorusu, üyeler arasında tartışıldı.
‘ALT ZEMİNİ HAZIR BİNALARIMIZ HASTANE YAPILSIN’
HDP Grup Başkan Vekili Sait kaya, verdikleri soru önergesi hakkında söz alarak, “ Bizim verdiğimiz önerge aslında Sağlık Bakanlığının kendi bütçesi dururken birde meclis başkanımızın verdiği şu anda 4-5 tane alt yapısı hazır olan hastanemizin olmasına rağmen kapalı olduğu halde evet bu bölgede bir hastanenin olması gerekiyor ama bir kültüründe olması gerekiyor. Orasının inşaatı kültüre göre hazırlanmış bir alt yapısı var. Ama orada yanı başında Doğum hastanesi şu anda boş atıl durumda. İşte bahsettiğimiz eski Harran Üniversitesi Hastanesi atıl durumda. Birçok hastanemiz şu anda atıl durumda olmasından kalıpta oranın bir bakana ve ya başka bir kuruluşa devredilmesini biz etik bulmuyoruz. Doğru da bulmuyoruz. Evet, yapılması gerekiyor ama boşta duran yerlerimiz dururken neden daha gidip farklı masraflar yapılırken onun alt zemini hazırken başka alt zemini hazır binalarımız var onların hastane yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
‘ÇOK CİDDİ BİR İHTİYAÇ HASIL OLUYORDU’
Konuya açıklık getiren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Bahse konu yerde 2 blok vardı. 7 bin 500 metre karelik binanın arka tarafı olan alan yüzme havuzu, spor salonu, spor ve yaşam merkezi şuanda aktif bir şekilde göreve devam ediyor. Kısa bir süre önce bizim Devteşti Mahallesinde nitelendirdiğimiz yaklaşık 50 bin nüfus diğer civar mahalleleriyle birlikte toplamda 180 bin nüfusla itham eden bir bölgede sağlık açısından çok ciddi bir ihtiyaç hasıl oluyordu. Bizlerde zaten sahada gezdiğimiz zaman halkın bizden talebi diğer hastanelere ulaşım yönünden hem ulaşım ücreti hem de aynı zamanda zaman kaybı nedeniyle bu bölgede bir sağlık kurumu istiyorlardı. Bilerde yapmış olduğumuz Sağlık Bakanlığıyla, Şanlıurfa Valiliğiyle, Sağlık İl Müdürlüğüyle yapmış olduğumuz görüşmelerle sonuçta her ikisi de devlet her ikisi de halka hizmet ediyor. Sağlık İl müdürlüğünün de incelemesi sonucunda buranın alt yapısıyla, yoluyla, düzeniyle, şekliyle bir Kadın Doğum Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları üzerine çok iyi bir hastane olabileceği yönünde olumlu görüş ve raporlar sonucunda bizim Milli Emlak’a devrimiz, emlakın da Sağlık Bakanlığına devri gerçekleşti. Bunun karşılığında da bir arsa takasımız gerçekleşti. Hem biz kazandık hem halk kazandı hem de bölgenin sağlık açısından canlanması bölgenin gelişimi açısından katkı sağlanmış oldu”.
BİHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.