Şanlıurfa'da Sağlıkçılar, Aile Hekimleri iş Bırakacak;

Şanlıurfa'da Sağlıkçılar, Aile Hekimleri iş Bırakacak

Urfa'da sağlıkçılar 3'üncü kez iş bırakma eylemi yapacak....

İlimiz genelinde birinci basamakta çalışan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, “Eziyet yönetmeliği” ne karşı 6-10 Ocak tarihlerinde 3’üncü kez iş bırakacak.

Sağlık çalışanları, 6-10 Ocak tarihleri arasında iş bırakma eylemine gidiyor.

Aile Hekimleri, sağlık çalışanları ve ebe hemşireler Şanlıurfa'da d söz konusu yönetmelikle atartışmalı yönetmeliği protesto etmek ve kötüleşen çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla eylem yapacak. 

İş bırakma eyleminin 6 Ocak'ta birinci basamak sağlık çalışanları tarafından başlatılacağı ve ardından 8 Ocak'tan itibaren ikinci ve üçüncü basamak sağlık çalışanlarının da bu protestoya katılacakları öğrenildi. 

MOBBİNG'E DE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Son yapılan iş bırakma eylemi sonrasında yaklaşık 60 ilde maaşlarda kesinti uygulanmıştı. buna rağmen sağlıkçılar geri adım atmak niyetinde değil. 

Görüşlerini aldığımız aile hekimleri söz konusu yönetmelikle ilgili eleştirilerini şöyle özetlediler:

''Bu yönetmelik ülke gerçekleri ile bağdaşmıyor. Biz İskandinav ülkesi değiliz ki, hem hastaya bakalım hem hastaya randevu alabilelim. Bunu İskandinav ülkelerinde yapan hekim günde 20 hasta bakıyor. Biz ise 100. Bu mümkün değil

Yönetmelikle hekimin üzerine kayıtlı hasta sayısı düşürülebiliyor, böylece yurttaşlar bir anda aile hekimsiz kalabiliyorlar. 6 ay aile hekimine gitmeyen her bir hasta için aile hekimliğinde çalışanların maaşlarından kesinti yapılıyor.

Aile hekimliği sisteminine kayıtlı hasta yılda 7'den fazla hastaneye başvurursa aile hekimleri ek ödeme alamıyor. Hekimler  ateş düşürücü, mide koruyucu ve antibiyotik gibi ilaçları bulunduğu ilin üstünde bir oranda reçetelendirirse teşvik ödemesi alamıyor.  Sözleşme ile aile hekimlerinin sözleşme yenileme hakkı da Bakanlıkça belirlenen bir hedef gösterge puanına şartlandı. Yani, Bakanlığın belirlediği performansı yakalayamayan aile hekimlerinin sözleşmeleri yenilenmeme riskiyle karşı karşıya bırakıldı. Yönetmelikle aile hekimleri tek kalemde maaş alamadıkları gibi her ay alacakları maaş da performansa göre değişiyor.

Aile hekimleri olarak mobbing’le karşı karşıya kalıyoruz. Oysa iş bırakma anayasal hakkımızdır. Bu yüzden cezai bir işlem uygulanamaz İdarenin yapmak istediği tek şey, eylem kırıcı olmak, protestoları engellemeye çalışmak ve sağlık çalışanlarını susturmaktır.  Mobbing'e sessiz kalmayacağız. Yasal olmayan bu uygulamanın yargıdan döneceklerini kendileri de biliyorlar. ama yıldırma politikasıyla buna devam ediyorlar.''

Alınan bilgiye göre, birinci basamakta 6 Ocak'ta başlayacak eylemlere 8 Ocak tarihinde ikinci ve üçüncü basamakta çalışan sağlık emekçileri de katılacak. İlk gün İl Sağlık Müdürlükleri önünde bir araya gelecek olan sağlık emek meslek örgütleri, 8 Ocak'ta illerde bulunan büyük hastanelerin önünden Bakanlığa seslenecekler.  Sağlıkçıların eylemi 10 Ocak Cuma günü sona erecek.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum