Diş Hekiminden Uyarı, Diş Taşı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Diş Taşı Tehlikelisine Dikkat;

Diş Hekiminden Uyarı, Diş Taşı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Diş Taşı Tehlikelisine Dikkat

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi Dt. Öykümgül Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş ve diş eti sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini ve korunma yollarını açıkladı....

Diş hekimi Hasırcıoğlu, diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini ve temizlik sonrasında da diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi Dt. Öykümgül Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş ve diş eti sağlığımız üzerindeki yıkıcı etkilerini ve korunma yollarını anlattı. Dt. Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş yüzeyindeki plakların sertleşmesi sonucu oluştuğunu ve çok sayıda bakteri barındırdığını vurguladı.

“Bu durum, diş eti iltihaplanması, diş eti çekilmesi ve hatta kemik erimesine yol açabiliyor.” diyen Hasırcıoğlu, şunları kaydetti:

“Diş taşı diş yüzeyi üzerinde oluşan plağın minalizasyonu sonucunda oluşur. Diş taşları çok fazla bakteri bulundururlar. Bu yüzden diş etlerinde iltihaplanma, diş eti çekilmesi, kemik erimesine sebep olabilirler. Bu nedenle diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Diş taşlarının temizlenmesinin ardından düzenli olarak kontrole gelinmesi gerekiyor. Özellikle altı ayda bir kontrole gelinmesi daha sağlıklı olur hasta açısından. Diş taşlarının oluşmaması için günde en az iki defa iki dakika boyunca dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Etkin ve aktif fırçalama için otomatik diş fırçası veya manuel diş fırçaları kullanılabilir. MHRS üzerinden Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine randevu alarak muayene ve tedavi olabilirsiniz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum