Şanlıurfa'da Kadın girişimcilere Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret anlatıldı;

Şanlıurfa'da Kadın girişimcilere Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret anlatıldı

TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu ve ŞUTSO AB Bilgi Merkezi iş birliğinde "Kadın Girişimciler Buluşması - Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret" programı düzenlendi. ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Eskişehir ve Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birçok kadın girişimci katıldı....

Şanlıurfa Şutso'da Kadın girişimcilere Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret anlatıldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde, "Kadın Girişimciler Buluşması - Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret" programı düzenlendi. TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu ve ŞUTSO AB Bilgi Merkezi iş birliği ile düzenlenen programa, Eskişehir ve Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birçok kadın girişimci katıldı. Programda, yıllarca dezavantajlı konumda kalan kadınların girişimcilik potansiyelinin açığa çıkarılması ve bunun dijital dönüşüm ile desteklenmesinin önemine dikkat çeken ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Taş, "Oda olarak kadın girişimciliğini ve bunun hem sosyal görünürlük kazanıp toplumsallaşmasını hem de dijital alanda güçlenmesini önemsediğimizi ve desteklediğimizi vurgulamak isterim" dedi.

Başkan Vekili Mustafa Taş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:"Bugün ilimizin TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Şanlıurfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin iş birliğinde ve Odamız ŞUTSO'nun ev sahipliğinde, Eskişehir ve Trabzon gibi iki kıymetli kentimizin Kadın Girişimciler Kurulu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen “Girişimci Kadınlar Buluşması” için bir aradayız. Tabii, bu buluşmaların temel amacı, kadın girişimciliğinde dijital dönüşümün önemi ve rolünü istişare etmektir. Bunun için burada yapılacak istişare ve müzakerelerde tüm katılımcılara başarı dileklerimi iletmek istiyor; özel olarak her üç kentimizin, genel olarak da ülkemizin iktisadi kalkınması adına faydalı fikir ve işlerin ortaya çıkacağına yürekten inanıyorum. Sosyal teorisyenlerin “Enformasyon Toplumu” veya “Bilişim Çağı” olarak adlandırdığı günümüz dünyasında girişimciliğin dijitalleşmesi, ekonomik büyüme ve küreselleşme adına büyük fırsatlar sunmaktadır. Dijitalleşme süreci, ekonomik kalkınma ve büyümeye olumlu etkisi, inovasyon süreçlerine katkısı, ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe sağladığı yenilikler, yine zikredilen sektörlerde zaman ve mekân anlamında pratik ve nitelikli bir işleyişi sağlaması, aynı zamanda ekolojik bir mahiyete sahip olması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Hangi tarihsel döneme bakarsanız bakın, teknolojik alanda yaşanan gelişme ve ilerlemeler, toplumların sosyal, siyasal, kültürel, bilimsel ve en önemlisi de iktisadi yaşamında belirleyici bir rol oynamıştır. Bunun için 18. Yüzyılda buhar makinesinin icadıyla başlayan Sanayi Devrimi ile bilgisayar ve benzeri teknolojilerin sosyal hayatın vazgeçilmezi olduğu günümüz Bilişim Çağı’nı incelemek, sanırım yeterli ve tatmin edici ampirik veriler sunacaktır.

Stratejik ve yapısal olarak gelenekselliği aşan, iş modeli yeniliği ve küreselleşme süreçlerini teşvik eden, işletmeler için artık stratejik bir yönetim konusu haline gelen dijitalleşme, fırsat eşitliği çerçevesinde kadın girişimciliği hususunda da büyük imkânları bünyesinde taşımaktadır.

Girişimciliğin dijitalleşmesi, birçok alanda olduğu gibi girişimcilikte de yıllarca dezavantajlı durumda ve geri planda kalan kadınlara fırsat eşitliği imkânı yaratması adına büyük önem taşımaktadır. Bilhassa Şanlıurfa gibi bir kentimizin sosyokültürel yapısından dolayı yıllarca dezavantajlı konumda kalan kadınlarımızın girişimcilik potansiyelinin açığa çıkarılacağı bir zeminin oluşturulması ve imkânların sağlanması gerekir. Elbette, hâlihazırda önümüzde kadınların bazı spesifik alanlarda girişimcilik ruhu ve gayretiyle görünür olmaya başladığı gerçeği var. Ancak kadınların sadece belli sektörlere ve mesleklere mahkum edilmesi ya da sadece belli sektörlerin ve mesleklerin kadınlara uygun ve özgü görülmesi, elbette kabul edilecek bir durum değil. Nitekim “sektörlerin veya mesleklerin cinsiyetlendirilmesi” diyebileceğimiz bu durum, kadın-erkek eşitliği ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Özellikle Urfa gibi bir kentte, kadınlarımızın ayırım olmadan her sektörde girişimci olarak bulunması ve bunu, dijital ve ileri teknoloji aracılığıyla yapması sektörel kalkınmaya ve büyümeye ayrı bir anlam ve vizyon katacağından şüphemiz yoktur. Dolayısıyla, Oda olarak kadın girişimciliğini ve bunun hem sosyal görünürlük kazanıp toplumsallaşmasını hem de dijital alanda güçlenmesini önemsediğimizi ve desteklediğimizi vurgulamak isterim."

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum