Kışın Vazgeçilmezi Ihlamuru Sakın Böyle Kaynatmayın..;

Kışın Vazgeçilmezi Ihlamuru Sakın Böyle Kaynatmayın..

Ihlamur çayı nasıl demlenir işte Şanlıurfatv detay haber;...

Ihlamur çayı nasıl demlenir 

Ihlamur çayını sakın böyle tüketmeyin...


Ihlamur, papatya, ekinezya, nane… Hepsinin ayrı bir faydası bulunuyor. Ancak uzmanlar bu çayları demlerken çok kaynar suyla hazırlanmalarının faydalarını yok ettiğini söylüyor. İşte bitki çayı yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

Bitki çayları içinde yararları bileşenler, mineraller ve vitaminler barındırıyor. Her bitkinin meyve, çiçek, yaprak, kök gibi farklı kısımları bulunuyor ve hangi kısmından çay yapılacağının iyi bilinmesi gerekiyor. Çayı hazırlarken suyun derecesinin de önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bitki çaylarının yararlı olabilmesi için kalitesini belirleyen faktörleri coğrafi, tarımsal ve çevresel etkenler, işlenme şekli, saklama koşulları oluşturuyor. Bitki çayları güneş ışınlarından korunmalı, tercihen karanlık yerlerde sıkı kapalı kaplarda saklanmalı. Ayrıca 100°C’ye ısıtılan suyun bitkinin üzerine dökülmeden önce tercihen 80°C’ye soğuması beklenmeli ki demleme süresinde uçucu yağların uçarak aromasının ve etkisinin azalması önlensin” dedi.

Kış mevsiminde yaygın olarak tüketilen ıhlamurun çoğu yaprak kısmı olmak üzere suda uzun uzun kaynatılarak hazırlandığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, şöyle konuştu:

“Bu şekilde hazırlanan ıhlamurun bir faydası olmaz. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilerek 15 dakika demlendikten sonra içilmesiyle istenen maddeler suya geçer. Ihlamur çiçeğinin flavonoit tipi bileşenleri iltihap giderici ve ağrı kesici etkisiyle boğazda tahrişleri önler, uçucu bileşenleri ise hastaların rahatlamasını sağlar.”

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum