Açar’dan eczacılık fakültelerinin artmasına tepki:
Biz işsiz bir eczacı ordusu istemiyoruz;

Açar’dan eczacılık fakültelerinin artmasına tepki: Biz işsiz bir eczacı ordusu istemiyoruz

Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanı Süleyman Açar, eczacılık fakültelerinin sayısının son yıllarda hızla artırılmasını eleştirerek “Biz işsiz bir eczacı ordusu istemiyoruz. Yetersiz fakültelerde yetişen eczacılar istemiyoruz” dedi....

ŞANLIURFA- Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin üzerinden tam 2 yıl geçti.

Bu süreçte eczacılar, birinci basamak sağlık çalışanları olarak Kovid-19 mücadelesinin ön saflarında yer aldı. Eczacılar bu dönemde sağlık danışmanlığı ve ilaç temini hizmetini verdi. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020’den bu yana 76 eczacı, 24 eczane teknisyeni hayatını kaybetti.

Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanı Süleyman Açar da düzenlediği basın toplantısıyla pandemi sürecinde geride kalan 2 yılı değerlendirdi.

Başkan Açar, pandemi sürecinin başında evladın babasına, kardeşin kardeşe yaklaşamadığı bir dönem yaşandığını belirterek, bu dönemde sağlık çalışanlarının hayatları pahasına kendilerini siper ederek Kovid-19 ile mücadele ettiğini kaydetti.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Bu süreçte eczacıların da mücadelenin en ön safında yer aldığını ifade eden Açar, şunları söyledi:

“Bu çetin mücadele süresince her akşam alkışlanan sağlık çalışanlarının, emeklerinin unutulduğunu üzülerek görmekteyiz. Sağlık çalışanlarının ve sağlık camiasının haklı taleplerine sırt dönüldüğünü görüyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. İstediğiniz kadar tesis yapın, bina yapın ve dahi eczane açın buralarda çalışacak nitelikli iş gücü yetiştiremediğiniz zaman ya da sağlık çalışanlarını küstürdüğünüz zaman nitelikli sağlık hizmeti veremezsiniz. Bu bağlamda sağlık çalışanlarımızın aidiyet duygusunun zedelenmemesini özellikle siyasi iradeden talep ediyoruz.”

AÇAR: İŞSİZ BİR ECZACI ORDUSU İSTEMİYORUZ

Eczacılık mesleğinin, artan eczacılık fakülteleri ve 2009’dan beri düzenlenemeyen ilaç fiyat kararnamesinden dolayı sürdürülemez bir noktaya geldiğini ileri süren Açar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Son 10 yıl içerisinde ülkedeki fiyat artışları hepinizin malumu. Devletimizin çıkardığı ilaç fiyat kararnamesi, 2009 yılından beri değişmemekte. Bu tarihten beri 2009 yılındaki kararnameye göre halkımıza hizmet veremeye çalışmaktayız. Fakat bıçağın kemiğe dayandığı ve bu hizmetin sürdürülemez bir noktaya geldiği zamandayız. 1997 yılında 7 tane eczacılık fakültesi vardı. Bu rakam bugün 60’a dayandı. 3 gün önce bir kararnameyle 3 tane daha fakülte açılması karara bağlandı. Biz işsiz bir eczacı ordusu istemiyoruz. Yetersiz fakültelerde yetişen eczacılar istemiyoruz.”

Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanı Açar ve beraberindekiler, açıklamanın ardından, pandemide kaybettikleri meslektaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum