Şanlıurfa'da işten çıkarılan işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor;

Şanlıurfa'da işten çıkarılan işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor

Şanlıurfa Haber; Urfa'da işten çıkarılan yüzlerce işçi haklarını arıyor...

Şanlıurfa’da tekstil fabrikasında sendikal örgütlenmenin ardından Kod-18 maddesiyle işten çıkarılan yaklaşık 300 işçi, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil Fabrikası’nda yönetim, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’nın geçen ay fabrikada sendikal yetkiyi almasının ardından Kod-18 maddesiyle yaklaşık 300 kişiyi işten çıkarmıştı.

 

İşlerine son verilmesinden bu yana seslerini duyurmaya çalışan işçiler, bugün Topçu Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.


Sık sık “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Gün gelecek devran dönecek” ve “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atan işçilere, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleriyle siyasi parti temsilcileri de destek verdi.


Fabrika çalışanlarından Zehra Çeçan, “Pazar günü telefonuma gelen bir kodla işten atıldığımı öğrendim. Biz haksızlığa boyun eğmeyeceğiz. Evde çalışan tek benim. Şimdi halimiz ne olacak?” dedi.


İşçilerden Murat Çalışkan da, sırf sendikalı oldukları nedeniyle işten atıldıklarını belirterek, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti.


TÜRKMEN: “İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ”
DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Şanlıurfa’da bir sınıf kavgasının bulunduğunu belirterek, “Bir tarafta işçilerin hiçbir hak istemeden hiçbir güvenceleri olmadan hiçbir anayasa haklarını kullanmadan, köle gibi, yapılan bütün baskılara boyun eğmelerini isteyen patronlar var, bir tarafta da bu köleliği kabul etmeyen Urfalı kadın ve erkek işçiler var. Biz bütün Urfa halkına Urfa’da emekten, adaletten, demokrasiden yana olduğunu söyleyen, haklıdan yana olduğunu söyleyen bütün vicdan sahibi Urfalılara taraflarını seçerken buna göre hareket etmelerini istiyoruz” dedi. Urfa’da işçilerin asgari ücretle, baskı altında, mobbinge uğrayarak çalıştırıldığını ifade eden Türkmen, “Çalışan işçiler de bu kölelik koşullarına isyan edip insanca koşullarda çalışmak isteyince fabrika kapatılıyor, 300 işçi kapı önüne bırakılıyor” açıklamasında bulundu.


Türkmen, sendikal yetkiyi aldıklarından beri işverene defalarca çağrıda bulunduklarını aktaran Türkmen, şunları söyledi: “Sendikamızın örgütlülüğünü anayasa, bakanlık tanıyor fakat fabrika patronu Hayri Uğur ve yönetimi kabul etmiyor. Biliyorlar, bu haksızlık, bu hukuksuzluk, işçilerin haklarını gasp etmek yanlarına kar kalıyor. Mülki amir, işçilere ‘Siz niye sendikalı oluyorsunuz?’ diyebiliyor. Urfa’da bunu kabul etmediğimizi, bu ağalık, kölelik düzenine isyan ettiğimizi bir kez daha söylüyoruz.”


Fabrikanın kapatılmasının sendikadan kurtulmak için yapıldığını belirten Türkmen, işçilerin tazminatlarının yatırıldığı bilgisini verdi. Türkmen, işçilerin haklarını savunmak için fabrika önünde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.


BİHA


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum