Şutso da Firmalar için Hazırlanan Çalışma Tanıtıldı

Şanlıurfa’da ‘Faaliyette Bulunan Firmaların Kalite & Ar-ge ve Laboratuvar Analiz İhtiyaçları

Şanlıurfa’da ‘Faaliyette Bulunan Firmaların Kalite & Ar-ge ve Laboratuvar Analiz İhtiyaçları; Mevcut Durum, Beklenti ve Çözüm Önerileri’ isimli çalışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) Şanlıurfa ili ekonomik yapı ve gelişmişliğinin taşıdığı önem, endüstriyel bazda sektörlerin ürettikleri ürünlerin laboratuvar analiz ihtiyaçlarının ne olduğu belirlenmesi, duruma ilişkin çözüm önerileri ve stratejik eylemlerin tespit edilmesi ve sektörel yol haritasının belirlenmesi amacıyla hazırlanan “Şanlıurfa’da Faaliyette Bulunan Firmaların Kalite & Ar-ge ve Laboratuvar Analiz İhtiyaçları; Mevcut Durum, Beklenti ve Çözüm Önerileri” isimli çalışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa ilinin sektörler itibariyle gösterdiği yapı, ekonomik olarak sektörlerin sahip olduğu payın güncel bilgilerle ortaya konularak, bu duruma göre sektörlerin ürünlerinin karakterizasyonu hakkında yürütülen çalışmanın editörlüklerini Dr. Öğr. Üyesi Hamza Erdoğdu,  Doç. Dr. Gencay Sarıışık, Doç. Dr. Eyyüp Karaoğul ve Prof.Dr. Esra Siverekli yaptı.

“Şanlıurfa’da Faaliyette Bulunan Firmaların Kalite&Ar-ge ve Laboratuvar Analiz İhtiyaçları; Mevcut Durum, Beklenti ve Çözüm Önerileri” isimli çalışmanın tanıtımı, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yetim, Selçuk Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Kılıçoğlu, Hüseyin Sarraf, Mehmet Çalışkan, M.Sait Aydın, Metin Baydar’ın katılımıyla Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Esra Siverekli’nin şahsında tüm proje ekibine teşekkür etti. Peltek şunları kaydetti:

“Şanlıurfa’da Faaliyette Bulunan Firmaların Kalite&Ar-ge ve Laboratuvar Analiz İhtiyaçları; Mevcut Durum, Beklenti ve Çözüm Önerileri isimli çalışma özellikle ilimizde bulunan tüm üyelere yönelik hazırlanmış bir çalışmadır. İnşallah, özveri ile çalışan akademisyenlerimiz ve üniversitelerimizle birlikte güç birliği yaparak daha nitelikli çalışmaları bölgemize ve ilimize kazandıracağız. Tüm proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi

Yapılan çalışmaya göre; İşletmelerin İhtiyaç Duyduğu Test Analiz;

·Gıda, içecek, tütün ürünleri imalatı (S1) işletmeleri protein, nem, yağ, glikoz,pestisit ve mikrobiyolojik analizler,

·Tekstil, giyim, deri ile ilgili ürünlerin imalatı (S1) iğne ucu taraması, renkanalizi, nem, asitlik, yıkama, XRF analizi, aşındırma ve iplik numara testve analizleri,

·Kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri; kimyasal ve kimyasal ürünlerinimalatı; temel eczacılık ürünleri ve eczacılığa ilişkin malzeme imalatı (S4)çekme-basma dayanımı ve nem tayini testleri,

·Kauçuk ve plastik ürünlerin; diğer metalik olmayan mineral ürünlerin (cam,seramik, porselen, çimento, beton, vb) imalatı (S5) mukavemet, alev yanmatesti, en-boy testi, yoğunluk, viskozite, sızdırmazlık testi, ısı tutmaanalizleri, aşındırma testleri, XRD, XRF, DTG, dilatometre, ergimedavranışı, test ve analizleri olarak belirginleşti.

BİHA