ŞUTSO, TÜBİTAK 1001 Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu Bilimler Araştırma Grubu kapsamında proje desteği aldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kabul edilen 3 projesinden biri olma özelliği taşıyan “TRC2 Bölgesinde Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin COVİD-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi Analizi" projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) çerçevesinde desteklenen, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Harran Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen, Prof.Dr. Esra Siverekli’nin yürütücüsü olduğu “TRC2 Bölgesinde Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin COVİD-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi Analizi" projesi, Sosyal Bilimler Araştırma Grubu (TÜBİTAK 1001 SOBAG) kapsamında destek almaya hak kazandı.
Prof. Dr. Esra Siverekli’nin yürütücü, Prof.Dr. Bahar Burtan Doğan, Doç.Dr. Dursun Akaslan, Doç.Dr. Gencay Sarıışık, Dr.Öğr. Üyesi Hamza Erdoğdu, Dr.Öğr. Üyesi Nihat Küçük ve Recep Aytaç İzgördü’nün araştırmacı olarak görev alacağı projeyle Şanlıurfa ve Diyarbakır’da, faaliyet gösteren KOBİ'lerin koronavirüs sürecine uyum kabiliyetleriyle rekabet koşulları analiz edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerindeki KOBİ’lerin hem koronavirüs sürecinde yaşadıkları ekonomik kırılganlığın önüne geçebilmeleri, hem de bundan sonraki süreçte sektörleri ile ilgili oluşan sorunların çözümüne yönelik beklentileri proje ekibi tarafından yapılan saha çalışmaları ile belirlenecek. Ekip tarafından hazırlanacak olan rapor, TÜBİTAK’a sunulacak. Raporda yer alan bilgilerin, TRC2 bölgesinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin sorunlarının çözüm çalışmalarında yer alması planlanıyor.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, başarılarından dolayı proje yürütücüsü Prof. Dr. Esra Siverekli’nin şahsında tüm proje ekibini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Peltek, konuşmasında şunları kaydetti: “TRC2 Bölgesinde Faaliyet Gösteren KOBİ'lerin COVİD-19 Sürecine Uyum Kabiliyetlerinin Ölçülmesi ve Sanayi 4.0 Perspektifinden Rekabet Koşullarının İyileştirilmesi Analizi, başlıklı projemizin destek almaya hak kazanması bizleri mutlu etti. Projemiz ayrıca Odamızın ilk TÜBİTAK 1001 projesi olma özelliğini taşımaktadır. Bu proje özellikle ilimizde ve Diyarbakır’da bulunan KOBİ’lere yönelik hazırlanmış bir projedir. Bu proje, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da, faaliyet gösteren KOBİ'lerin koronavirüs sürecine uyum kabiliyetleriyle rekabet koşulları analiz edilmesi hasebiyle de önemli bir projedir. Göreve geldiğimiz günden bu güne tüm gücümüzle üyelerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İnşallah, özveri ile çalışan akademisyenlerimiz ve üniversitelerimizle birlikte güç birliği yaparak daha nitelikli çalışmaları bölgemize ve ilimize kazandıracağız. Tüm proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”
BİHA