URFA, TİCARETİN MERKEZİ OLMALI

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, 2019'da yapılan çalışmaları anlattı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

 

ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek'in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşması sonrası 2019'da Şanlıurfa'nın tanıtım noktasında yapılan çalışmaları anlatan Peltek, sunum yaptı.

Kente yönelik yapılan tanıtımlara değinen Peltek, 3 dilde ücretsiz olarak Urfa'nın tanıtımının yapıldığını kaydetti. Peltek, "28 patentli ürünümüzle fuarlara katıldık ve Urfa'yı tanıttık" dedi.

Peltek, şöyle konuştu:

"Ülkemiz ekonomik anlamda oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktı. Ancak özellikle özel sektör, karşı karşıya kaldığı pek çok sıkıntıya rağmen üretimini, ihracatını arttırmaya devam etti.Reel sektörümüz yakaladığı dinamizmle bu dönemde de ülke ekonomisini büyütmeyi sürdürdü.

Bizler göreve geldiğimiz günden bu güne özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten, destek veren kurum olarak hizmet kalitemizi arttırmanın çabasında olduk. Üyelerimize en kaliteli şekilde hizmet vermeyi amaçlayarak akreditasyon sistemini başarıyla hayata geçirdik.

İlimizin iş dünyasına yönelik çözümler üretirken, ülkemizin beşeri sermayesinin kalkınmasına da katkılar sağlıyoruz.Amacımız, tüm üyelerimizin dünya standartlarında rekabet imkânına kavuşmasıdır. Özel sektörümüzün çatı kuruluşu ve asli temsil mekanizması olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğü doğrultusunda çalışarak daha güçlü bir Şanlıurfa olma hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.

URFA, KÖKLÜ BİR BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİP

Bu sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz, çalışmaları içeren 2019Yılı ŞUTSO faaliyet Bültenimizi de siz değerli basın emekçilerinin bilgilerinize sunuyoruz.Özverili çalışmalarıyla faaliyetlerimizin gerçekleşmesini sağlayan Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve değerli personelimize yürekten teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa, tarım ve hayvancılık üretimi konusunda köklü bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahiptir. İlimiz, üretim potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biridir. Bu durum, tarıma dayalı sanayi üretimini geliştirmekte ve ekonomik lokomotif sektör olmasını getirmektedir. Dolayısıyla tarımsal ve hayvansal üretimin arttırılması gereklidir. Bu konunun temel noktası,tarım geçmişi güçlü bir üretici olarak, deneyim ve bilgiden güç alarak ilerlemeli, değişen şartlara da ayak uydurma olmalıdır.

Bizler, yeni yatırımcılar çekmek noktasında elbette ki çalışmalarımıza devam ediyoruz, ancak,  küçük, orta ölçekte yatırımcıların da desteklenmesine inanmaktayız. Yani küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi büyük işletmelere dönüştürebilmek için daha fazla çaba göstermeliyiz.

POTANSİYEL KULLANILMALI

Şanlıurfa,tarımsal üretimde olduğu gibi sanayi ve ticarette de bölgenin merkezi konumunda olmalıdır. Bu potansiyeli doğru kullanmak ve arttırmak üzere topyekûn bir çaba harcamak hepimizin asli görevidir.

2019 yılında İlimizde yıl içinde gelişen durumlar, meslek komitelerimiz ve üyelerimizden gelen taleplere ilgisiz kalmadık. Konunun çözümü noktasında ilgili mercilere gerek yazılı ve gerek karşılıklı görüşmelerle bu konuları aktararak çözümü konusunda arayışlar içine girdik.

Yurtiçi ve Yurtdışı Programlarla ilimize yatırımcı kazandırmak adına ilimizin potansiyellerini hibe destek ve teşvik unsurlarını aktardık.

Şanlıurfa imalat sanayiinde nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması, ilde yaşayan işsiz ve vasıfsız gençlerin yetkinliklerinin artırılarak istihdama kazandırılması, teknoloji üretiminin ve katma değerli ürün geliştirmenin desteklenmesini amacıyla Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (ŞUTGEM) ve ŞUTGEM projesinin devamını sürdürebilmek adına,Şanlıurfa Eğitimi Geliştirme Vakfı’nı (ŞEGEV) kuruyoruz.İnşallah hep beraber ortak akıl çerçevesinde, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Elbette ki daha yapacak çok işimiz var. Bu anlamda ortak akıl ile ilimizin kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz" dedi.