Şanlıurfa Hava Durumu Haftalık Raporunda Meteoroloji Uyardı

Şanlıurfa'da hava durumu; Urfa'nın havası serinliyor, sıcaklık düşüşte!

Şanlıurfa’da yeni haftada hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Meteoroloji 14-18 Ekim 2024 tarihlerinde Şanlıurfa’da etkili olması beklenen hava koşulları hakkında uyarıda bulundu. İşte Şanlıurfa için 5 günlük hava tahmini.

Şanlıurfa’da yeni haftada hava durumu merakla bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında bölgede etkili olması beklenen hava koşullarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan tahminlere göre, bu hafta boyunca Şanlıurfa’da sıcaklıkların bir miktar düşmesi beklenirken, özellikle akşam saatlerinde sıcaklık farkları daha belirgin olacak. Ortalama sıcaklıkların 24 ila 31 derece arasında değişeceği tahmin edilirken, parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı öngörülüyor.


Şanlıurfa için 5 günlük hava durumu tahminleri:

14 Ekim 2024 Pazartesi Hava durumu

Haftanın ilk günü, Şanlıurfa'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Gün içerisindeki en yüksek sıcaklık 31 dereceye kadar çıkarken, en düşük sıcaklık ise sabah erken saatlerde 19 derece olarak ölçülecek. Nem oranı ise gün içinde değişiklik göstererek en düşük %3, en yüksek %84 seviyelerinde olacak. Rüzgar, 9 km/sa hızında eserek hafif bir serinlik sağlayacak.


15 Ekim 2024 Salı Hava durumu

Salı günü hava durumu Pazartesi ile benzerlik gösterecek. Parçalı bulutlu bir gökyüzü beklenirken, sıcaklıklar 19 ila 31 derece arasında değişecek. Nem oranı bu gün biraz daha dengeli seyredecek olup, en düşük %28, en yüksek %72 oranında olacak. Rüzgarın hızı ise artarak 15 km/sa seviyesine ulaşacak.


16 Ekim 2024 Çarşamba Hava durumu

Haftanın ortasında hava durumu bir nebze daha serin olacak. Parçalı bulutlu bir havanın devam edeceği Çarşamba günü, sıcaklık en yüksek 30, en düşük ise 21 derece olacak. Nem oranı %28 ile %56 arasında değişiklik gösterecek. Rüzgar, 16 km/sa hızında eserek gün içinde zaman zaman etkisini hissettirecek.


17 Ekim 2024 Perşembe hava durumu

Perşembe günü ise sıcaklıklarda belirgin bir düşüş yaşanacak. Gün boyu parçalı bulutlu bir hava beklenirken, en yüksek sıcaklık 28, en düşük sıcaklık ise 17 derece olarak tahmin ediliyor. Nem oranı %29 ile %64 arasında değişiklik gösterecek. Rüzgar ise 10 km/sa hızında eserek hafif bir serinlik sağlayacak. Özellikle akşam saatlerinde rüzgarın serinletici etkisi daha çok hissedilecek.


18 Ekim 2024 Cuma hava durumu

Haftanın son günü olan Cuma günü ise hava sıcaklıklarında daha ciddi bir düşüş gözlenecek. Gün içerisindeki en yüksek sıcaklık 24 dereceye kadar çıkacak, en düşük sıcaklık ise 17 derece olacak. Nem oranı %19 ile %44 arasında değişiklik gösterecek. Rüzgar hızı ise diğer günlere göre artarak 21 km/sa seviyesine ulaşacak ve daha serin bir hava hissedilecek.