Şanlıurfaspor Yenildi, Başkan Küçük'ten Hakemlere Sert Tepki

Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında Şanlıurfaspor, konuk ettiği Fatih Karagümrük A.Ş.’ye 3-1 yenildi.

Şanlıurfaspor kendi sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Maç, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynandı ve karşılaşma sonucunda Şanlıurfaspor, güçlü rakibine 3-1 mağlup oldu.

Şanlıurfaspor-Fatih Karagümrük A.Ş. maçı çok tartışılacak hakem kararlarıyla tarihe geçti.


 Maç boyunca özellikle son dakikalarda yaşanan olaylar, spor camiasında yankı uyandırırken, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Mehmet Giray Küçük'ün sert açıklamaları da gündeme oturdu.


Maçın 51. dakikasında Şanlıurfaspor oyuncusu Malle'nin, sol kanatta topu alan Fatih Karagümrük oyuncusu Çağatay Kurukalıp’a yaptığı müdahale, maçın hakemi Ömer Tolga Güldibi tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Kararın ardından VAR hakemleri, pozisyonun tekrar izlenmesini önerdi ve Güldibi VAR incelemesine gitti. Ancak, incelemenin ardından kırmızı kart kararını değiştirmeyen hakem, Şanlıurfaspor’u 10 kişi bıraktı.


10 kişi kalan Şanlıurfaspor, Fatih Karagümrük karşısında direncini kaybederek sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Maç boyunca taraftarların ve yönetimin tepkisini çeken bu kırmızı kart kararı, maçın sonucunu büyük ölçüde belirleyen bir an olarak tarihe geçti.


Kulüp Başkanı Mehmet Giray Küçük’ten Sert Tepki

Maç sonrasında Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Mehmet Giray Küçük, sosyal medya üzerinden hakemin verdiği kararlara yönelik sert eleştirilerde bulundu.


Küçük, özellikle hakemlerin objektifliğini sorgulayan şu açıklamaları yaptı:“Sahipsiz olursanız ve o sahipsizliği rakipleriniz hissederse bunu her platformda ve fırsatta size hissettirirler ve gerekeni yaparlar. Bugün kendi sahamızda bile oyuncularda, taraftarlarda ve yönetimimizde bu sahipsizliği iliklerimize kadar hissettik. VAR hatalı karar ağır karar diye çağırıyor ve hakem mecburen gidiyor. Senin vicdanın yok.”