Şanlıurfa'lı İş İnsanı Vedat Polat'tan Yetkililere Sert Eleştiri

Şanlıurfa'nın iş insanlarından Vedat Polat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şehirdeki yöneticilere yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Polat, Valisinden Belediye Başkanına, Emniyet Müdüründen sivil toplum kuruluşları (STK) başkanlarına kadar tüm yöneticilere seslenerek, Şanlıurfa'nın iş insanları için güvenli bir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.


Paylaşımında, "Bu şehirde Valisinden, Belediye Başkanına, Emniyet Müdüründen STK başkanlarına kadar, şehrin tüm yöneticileri, Şanlıurfa’yı iş İnsanları için güvenli hale getirmedikleri sürece, hiç kimse Şanlıurfa’da ne yatırımın artmasını, ne istihdamın artmasını beklemesin artık," ifadelerini kullanan Polat, güvenlik endişeleri nedeniyle yatırımcıların ve iş insanlarının şehirden uzaklaşabileceği uyarısında bulundu.

Polat, Şanlıurfa'daki yatırım eksikliğine dikkat çekerken, "Çünkü parası olan, iş yapacak olan, yatırım yapacak olan insanlar, kendilerini güvende hissetmezlerse bu şehirde durmazlar ve giderler. Ondan sonra da Urfa’da neden yatırım olmuyor, neden kalkınma olmuyor diye bir 100 yıl daha konuşur dururuz," dedi.

Şanlıurfa'yı Gaziantep ile kıyaslayan Polat, "Hep ağzımıza pelesenk olmuştur ya, Gaziantep böyle Urfa böyle diye. Siz hiç Gaziantep’te bir iş adamına çökmeye çalışan birilerini duydunuz mu? Veya güvenlik nedenlerinden dolayı Gaziantep’i terk etmeyi düşünen iş adamlarını hiç duydunuz mu? Gaziantep bu yüzden Gaziantep oldu işte," sözleriyle, Şanlıurfa'nın gelişim sürecinde güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekti.


Vedat Polat'ın bu sert çıkışı, şehirdeki iş dünyasının karşı karşıya olduğu zorluklara dair önemli bir tartışmayı da gündeme getirdi. Şanlıurfa'daki yöneticilerin bu eleştirilere nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.