Başkan Beyazgül, Bilimin Güneşi Şanlıurfa'dan Doğuyor..

Şanlıurfa'da Bilim merkezi Öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturacak olan "Şanlıurfa Bilim Merkezi" Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandıracak. Çalışmaların devam ettiği Bilim Merkezi tamamlandığında Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bir bilgi toplumunun oluşmasına destek olmak, onları bilim ve teknolojiyle buluşturmak, bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak, yeni fikirler üretilmesine imkân sağlamak amacıyla yapımına başladığı bilim merkezi inşaatında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Bilim ve teknolojinin önemini ve değerini toplumun gözünde artırmayı hedefleyen; deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, ziyaretçilerini denemeye, keşfetmeye teşvik eden, “Şanlıurfa Bilim Merkezi" ziyaretçilere faal olarak gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri dinamik ortamlar sunmayı planlamaktadır. Bu bağlamda bireylere, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme, üretken düşünme becerilerini geliştirebilme özelliklerinin kazandırılması sağlanacak.

Şanlıurfa Bilim Merkezinin tamamlanmasıyla birlikte bilimi seven, anlamaya çalışan, günlük hayatta bilimsel gerçeklerin yol göstericiliğinden faydalanan, bilim üretmeye istekli, yenilikçi bireylerin topluma kazandırılması hedefleniyor. “Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek Şanlıurfa'yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu projelerden biri olan bilim merkezi 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare proje alanıyla bir cazibe merkezi olacak.

Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa bilim merkezi öğrencileri teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa’dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak. Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak.

ŞANLIURFA BİLİM MERKEZİ

•             51.402 M² ALAN ÜZERİNE KURULUYOR

•             TOPLAM PEYZAJ ALANI 40.000 m²

•             TOPLAM KAPALI ALANI 9.000 m²

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Şanlıurfa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandırmayı ve bu kapsamdaki ilk örnek olarak tüm Türkiye’ye model olmayı hedeflemektedir.

ŞANLIURFA BİLİM MERKEZİNDE NELER VAR?

İçerisinde geçici ve daimi sergi salonları, atölye, cafe, restoran, depolar, mescit, stem laboratuvarları, dijital kütüphane, okuma odaları, konsantrasyon odası teknoloji ve inovasyon adına gençleri her açıdan destekleyecek yeni nesil teknolojiler yer alacak.

Kayseri, Konya, Kocaeli, Elazığ, Bursa, Üsküdar da olan Bilim merkezleri Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’ya da kazandırılıyor.

BEYAZGÜL, “BİLİMİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA’DAN DOĞUYOR”

Başkan Beyazgül, “Genç nüfusun olduğu bir şehirde bu bilim merkezi önemliydi. Biz gençlerimizi bir taraftan sportif aktivitelere çekerken fiziksel bir takım spor yaptırırken, zihinsel sporlarını, zihinsel tasarımlarını veya hayal ufuklarını açacak bir merkez burası. 50 bin metrekare alan üzerinde 9 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bir yer. Türkiye’nin en önemli bilim merkezlerinden biri olacak ve dış tasarımı da oldukça güzel. Şanlıurfa’ya böyle bir biblo gibi oturmuş olacak bu bilim merkezimiz. Tamamlandığı zaman gençlerimizin gelişimine büyük oranda katkı sağlayacak olan Şanlıurfa Bilim Merkezi şehrimize ayrı bir bakış açısı katacak. 51 bin metrekare üzerinde inşa ettiğimiz ve inşaat çalışmalarında sona yaklaştığımız bilim merkezinde robotik kodlama, yazılım, stem, kod yazma gibi birçok konuda gençlerimiz eğitim alma ve öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacaklar. Denemekten korkmayan uygulayarak doğruya ulaşacak bireylerin yetişmesine olanak sağlayacak. Bilimin güneşinin bu topraklardan doğduğuna olan inancımızı perçinleyecek olan Şanlıurfa Bilim Merkezimizin tamamlanmasıyla Şanlıurfa’nın bir eksiğini daha gidermiş olmanın haklı sevincini yaşayacağız.”