Siverek’te 150 araç kapasiteli otopark hizmete sunuldu

Siverek Belediyesi kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafiğin sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla yeni bir otoparkın yapımını tamamladı.

SİVEREK – Siverek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Gülabibey Mahallesi’ndeki meydanı hazırlayan ekipler, alanı betonlayarak otopark olarak sürücülerin hizmetine sundu.

Halk arasında ot pazarı olarak bilinen bölgenin Siverek Belediyesi tarafından istimlak edildiğini belirten Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, çalışmanın tamamlandığını belirterek, şunları ifade etti:

“Özellikle trafik yoğunluğu yaşanan ve sürücülerin park ettiği bölgeleri tespit ederek o yönde çalışmalar yaptık. Gülabibey Mahallesindeki alanda yapılan çalışmanın ardından burasını hızlıca betonlayarak 150 araç kapasiteli alanı hazırlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.”

Daha önce atıl durumda bulunan alanın otoparka çevrilmesinden memnun olduğunu belirten esnaf Mahmut Sonbayram, emeği geçenlere teşekkür etti. Sonbayram, “Otopark alanı dana önce atıl durumdaydı, belediyemiz bu alanı düzenleyerek otopark olarak hizmete açması güzel oldu. Bölgede ve genelde otopark ihtiyacı zaten vardı vatandaşlarımız araçlarını güzel bir şekilde park edip işlerine ve evlerine daha rahat bir şekilde gidebilecektir” ifadesini kullandı.


BİHA