Hane içi üretim faaliyetlerine destek

Şanlıurfa’da birçok kurumun ve kuruluşun ortaklığında yürütülen meslek edindirme kursları tamamlandı.

Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM), Kızılay Toplum Merkezi ve World Vision ortaklığında Şanlıurfa’da farklı alanlarda meslek edindirme kursları gerçekleştirildi.

Eğitim programı kapsamında Akçakale Meslek Yüksekokulu, Suruç Meslek Yüksekokulu, Şanlıurfa Teknokent, Veteriner Fakültesi ve Kızılay Dikiş Atölyeleri’ndeki alan ve sınıflarda moda tasarımından hijyenik gıdaya, büyük ve küçük baş hayvan yetiştiriciliğine kadar hane halkına gelir getirici iş eğitimleri verildi.

Eğitimler ile Türkiye’de geçici koruma altında yaşayan Suriyeli vatandaşların ve yerel halkın sürdürülebilir istihdam ağına dahil edilmesi amaçlandı.

Eğitimle katılımcıların psikolojik, sosyal ve ekonomik iyilik hallerinin sağlanması, iş faaliyetlerini sürdürebilmeleri için toplumsal dayanıklılığın arttırılması ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine yönelik sosyal uyum ve meslek edindirme faaliyetlerinin yürütülmesi sağlandı.

Yaklaşık 600 saatlik eğitim programında HARÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Göçen, Eğitim Danışmanı Ahmet Murat Bilgili, Prof. Dr. Hasan Vardin, Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Kahraman, Dr. Öğretim Üyesi Aydın Daş, Öğretim Görevlisi İsmail Baltacı, Araştırma Görevlisi Gülşah Güngören, Araştırma Görevlisi Şermin Top görev aldı.



“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kurumların ortaklığından gerçekleştirilen eğimler ve iş birliği hakkında görüşlerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Kızılay Toplum Merkezi, Şanlıurfa Valiliği ve World Vision destekleriyle tamamlanan kurslar sonunda her bir katılımcıya hibe verilecek olup akademisyenlerimizin danışmanlığında hane içi üretim faaliyetlerine destek olunmaya devam edilecektir. Bu açıdan Harran Üniversitesi olarak hem halkın üretimine destek olmaya hem de üniversite ve şehir iş birliğini daha da fazla artırmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

BİHA