Şanlıurfa Haber; Harran Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik açılış töreni gerçekleştirildi.
Harran Üniversitesi Akademik dönemi açılışı..
Osmanbey Yerleşkesinde yapılan ‘Eski Harran Okulu’ndan Harran Üniversitesi’ne’ isimli Aidiyet Anıtı açılış kurdelesi kesiminin ardından Akademik açılış törenine geçildi.
Osmanbey Yerleşkesi El-Battani Kütüphanesi önü tören alanında yapılan etkinliğe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, ilçe belediye başkanları, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“BİZİM AMACIMIZ ÜNİVERSİTEYİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAPMAKTIR”
Harran Üniversitesi’nin büyük bir aile olduğunu belirten Rektör Çelik, “Üniversitemizde 50’ye yakın akademik birim var. Bin 166 Öğretim elemanı ve 2000 üzerinde de idari personelle yaklaşık 29 bin öğrencimize hizmet etmekteyiz. Uluslararasılaşma çok önemli bir konu olarak gündemimizdedir. Geniş bir yabancı öğrenci kitlesine hitap ediyoruz. 37 ülkeden yabancı öğrencimiz var. Toplam öğrenci sayımızın yaklaşık yüzde 12’si yabancı öğrencidir. Eğitim kalitesi açısından çok önemli yenilikler gerçekleştirdik. İki bölümümüzle başladık, 2022’nin sonuna kadar 20’nin üzerinde bölümümüzü akredite etmeyi planlıyoruz. Tarımsal otomasyon tesislerimiz bu sene devreye girdi. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan tesislerimiz var. Buna bağlı olarak süt fabrikamızda beş ton kapasite ile çok kaliteli yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri üreteceğiz. Bizim amacımız üniversiteyi teknoloji üssü yapmaktır” diye konuştu.
“YENİ TÜRKİYE’NİN FİKİR MERKEZİ OLMASI EN BÜYÜK ARZUMDUR”
Yeni eğitim-öğretim yılının, huzurlu, sağlıklı ve başarılı geçmesini dileyen Beyazgül, “Üniversitemiz; ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasında, ilerlemesinde, ileri milletler seviyesine ulaşmasında en önemli dayanağımız ve güvencemizdir. Dünyadaki birçok girişimin ve gelişimin ardında mutlaka Üniversitelerin ciddi AR-GE’leri vardır. İnanıyorum ki bizler de Üniversitemizin öncülüğünde diğer kurumlarımızla el ele vererek, bilimde ve üretimde müreffeh bir ülke seviyesine çıkabileceğiz. Peygamberlerin güzergâhı, âlimlerin ve bilim insanlarının otağı olmuş bu şanlı şehir geçmişin birikimini bu güne taşıyabilen ender şehirlerden biridir. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Harran Üniversitesi’nin diğer tüm üniversitelerimizle birlikte bu uyanışın, Yeni Türkiye’nin fikir merkezi olması en büyük arzumdur” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZ ŞEHRİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAMAKTADIR”
Açılış programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etmek ettiğini söyleyen Vali Erin, “Şanlıurfa’da üniversite öğrencilerine yönelik barınma problemi bulunuyordu. Rektörümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşerek çözüm üretmeye çalıştık. 3500 civarında çocuğumuz öyurtlara yerleşti. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimiz içinde mevcut yerel yönetimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Programın son bölümünde ise farklı birimlerde görev yapan 2021 yılı içerisinde ataması yapılarak doçent ve profesör unvanına yükselen üniversite akademik personellerine “Akademik Yükselme Belge” töreni ile sertifikaları takdim edildi. Akademik açılış töreni, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.